Školarci Slobodne aktivnosti 23. lipnja 2016.

Djeca izvela predstave temeljene na Pričama iz davnine

Udruga Praktikum
Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Na kazališnim scenama Muzeja suvremene umjetnosti i 11. Ogulinskom festivalu bajki svoja umijeća pokazali su polaznici dramskog studija Udruge Praktikum

U čast najpopularnijoj spisateljici bajki Ivani Brlić Mažuranić, dramski studio Udruge Praktikum izveo je predstave temeljene na Pričama iz davnine Ivane Brlić Mažuranić na 11. Ogulinskom festivalu bajki i na završnoj produkciji u Muzeju suvremene umjetnosti. Dramske grupe predškolaca i osnovnoškolaca pod umjetničko pedagoškim vodstvom glumca Kristijana Ugrine izvele su Šumu Striborovu, Kako je Potjeh tražio istinu i Jagora

Srednjovjekovna viteška avantura nadomak Zagreba

Polaznici svih kreativnih radionica – dramskih, filmskih, likovnih, glazbenih i radionica pjevanja na kraju školske godine stečeno znanje i vještine prezentiraju na završnoj produkciji Udruge Praktikum u jednom od zagrebačkih kazališta ili muzeja. Tema ovogodišnje završne produkcije, održane  u Muzeju suvremene umjetnosti, zasniva se na hrvatskim mitovima i legendama koje dotiču teme ljubavi, nepotizma, magije, čudesnih događaja i mitoloških bića.

Kroz mistične priče djeca su pronašla poveznicu između  sadašnjih i prošlih vremena, te time i svoje mjesto u društvu. Predstave su temeljene na „Pričama iz davnine“ Ivane Brlić Mažuranić, „Hrvatskom bajoslovlju“ Vida Baloga, „Fantastičnom beštijariju“ Željka Zorice te drugim autorskim tekstovima inspiriranim pričama o hrvatskim legendama koji su nastali kroz igru i improvizaciju.

Aktivna djeca su zdravija, uspješnija i popularnija

Završna predstava Udruga Praktikum | Author: Promo Foto: Promo

Udruga Praktikum je edukativno zabavni centar za djecu i mlade koji potiče kreativnost. Uz dramske radionice, u prostorima Udruge održavaju se i radionice filma, likovne radionice, radionice pjevanja, glazbene radionice i različiti treninzi i programi pomoći u učenju. Udruga potiče zdrave životne stilove kroz tjelesnu aktivnost djece i mladih te je pokrenula novi projekt planinarenja na Medvednici Umjetnost u prirodi. Uz edukativno zabavni dio, osmišljava i provodi  aktivnosti i projekte podržane iz nacionalnih i EU fondova vezane za zaštitu zdravlja djece i mladih s naglaskom na sve oblike rizičnih ponašanja, promiču cjeloživotno obrazovanje kroz neformalno obrazovanje mladih i jačanje civilnih organizacija.

Više o radionicama potražite na stranici Udruga Praktikum

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.