Školarci Slobodne aktivnosti 07. studenoga 2020.

Crvencipelica i 7 patuljaka: Na drugačiji način ispričana priča o Snjeguljici

Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

Film Crvencipelica i 7 patuljaka je film iz Južne Koreje i na jedan drukčiji način priča priču o svima dobro poznatoj Snjeguljici. Moglo bi se reći da je to animirana parodija originalne bajke braće Grimm. Izgled, ljepota, slijeđenje trendova, gubitak vlastitog identiteta i vlastite osobnosti su teme koje se provlače kroz cijeli film. A upravo je to ono s čime se djeca i mladi sve više susreću.

Film na zabavan način šalje djeci poruke da treba biti vjeran sebi, prihvatiti i voljeti sebe jer jedino tada možemo naći svoju sreću i istinsku ljubav. Da fizička ljepota nije sve, već ona unutarnja je ta koja nas čini posebnim i privlačnim. Film je odličan povod za roditelje da porazgovaraju sa svojom djecom o utjecaju medija na njih, te da im objasne nerealne standarde ljepote kojima svi svjedočimo i pod čijim smo utjecajima. Film je sinkroniziran na hrvatski jezik.

Za djecu: 8+.

Za roditelje: Zabavni likovi, slapstick gegovi i smiješne doskočice.

Nasilje: Nasilja ima. Glavni junaci se bore s vojnicima koje je poslala zla kraljica.

Zastrašujući prizori: Djeci bi zla kraljica mogla biti pomalo zastrašujuća ili pak scene u mračnoj šumi.

Rječnik: Rječnik je primjeren djeci.

Seks: Nenapadno se ukazuje da postoji privlačnost među likovima.

Tempo: Tempo je prilagođen djeci.

Možda te zanima... Treba li pogledati crtane filmove prije djece? Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.