Školarci Slobodne aktivnosti 11. siječnja 2020.

Špijunaža, kamuflaža: U filmu ima puno nasilja pa nije za malu djecu

Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Zbog poveće količine nasilja savjetujemo roditeljima da poslije gledanja filma porazgovaraju o tome s djecom, da im ukažu na stvarne posljedice nasilnog ponašanja, te kako bi se nenasilno mogli riješiti sukobi.

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove. Film “Špijunaža, kamuflaža” je film o špijunu Lance Sterlingu koji je radi sve sam, ali zbog niza okolnosti mora naučiti kako raditi u timu, prihvaćati tuđe savjete i pomoć. Sve to je prikazano kroz slapstick gegove kao što su pokušaji goluba da se popne na krov auta ili pak borba s golim i debelim japanskim trgovcem oružja. To su scene koje će do suza nasmijati djecu i odrasle. Iako je film namijenjen djeci i ima podosta humora, u njemu ima poprilično puno nasilja.

Možda te zanima... 'Dora istražuje': Poslije filma razgovaraj s djetetom o utjecaju droge Školarci

No unatoč tome, nastoji se poslati poruka da nasilje nije rješenje, već da postoje nenasilni načini rješavanja problema. Zbog poveće količine nasilja savjetujemo roditeljima da poslije gledanja filma porazgovaraju o tome s djecom, da im ukažu na stvarne posljedice nasilnog ponašanja, te kako bi se nenasilno mogli riješiti sukobi. Film je sinkroniziran na hrvatski jezik i prikazuje se u 2D i 3D formatu. Film je namijenjen djeci školske dobi. 

Animirani, 102 min

Za djecu: 8+.

Za roditelje: Zabavni likovi, slapstick gegovi i smiješne doskočice.

Nasilje: Nasilja ima. Recimo kada Lance lomi ruku protivniku. Također ima scena s tučnjavom i pucanjem. Djeca se često poistovjećuju s likovima iz animiranih filmova i pokušavaju ih oponašati. Zbog toga je iznimno važno djeci objasniti posljedice nasilnog ponašanja u stvarnom svijetu, jer u sadržaju namijenjenom njima ono je često prikazano kako zabavno i bez većih posljedica. 

Zastrašujući prizori: Nema zastrašujućih scena. Iako bi neki prikazi borbe mogli djeci biti pomalo zastrašujući. 

Rječnik: Rječnik je primjeren djeci. 

Seks: Puno flertanja između Lance dok je golub i golubice koja je Walterov kućni ljubimac. 

Tempo: Tempo je prilagođen djeci školske dobi.

Možda te zanima... Kralj lavova - je li film prikladan za malu djecu? Školarci

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.