Školarci Slobodne aktivnosti 05. prosinca 2018.

Besplatne kreativne radionice za djecu na zagrebačkom Adventu

Foto: Marko Knežević
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ove godine se u sklopu zagrebačkog Adventa organiziraju besplatne kreativne radionice za djecu. Dovoljno je samo odabrati i prijaviti se

Praktikumcentar za djecu i mlade dio je ovogodišnje božićne bajke, popularnog i nagrađivanog Adventa u Zagrebu. Kako bi razveselili i one najmlađe, Praktikum sudjeluje ciklusom likovno-kreativnih i glazbenih radionica za djecu osnovnoškolskog uzrasta pod nazivom „Priče iz davnine“ Ivane Brlić Mažuranić.

Možda te zanima... Dječji vodič kroz Advent u Zagrebu: Što posjetiti s klincima? Vrtić

 | Author: Promo Foto: Promo Radionice su besplatne i održavaju se u samom centru grada, na adresi Gajeva 2/2.kat. Glazbene radionice su pod pedagoško-umjetničkim vodstvom Melite Lovričević, a likovno-kreativne pod pedagoško-umjetničkim vodstvom Lore Rajčić i Ivane Završki. Radionice će se održavati od 8. prosinca do 5. siječnja, a teme će biti potpuno prigodne. Kako bi tvoje dijete sudjelovalo potrebna je prijava na radionicu: info@udruga praktikum.hr.

Raspored i opis radionica:

  • Subota, 8.12.2018., 17:00-18:30h, Glazbena radionica: “Pričam ti priču”, I.B.Mažuranić “Kako je Potjeh tražio istinu". Radionica grupnog muziciranja i pjevanja na principu Orffovog instrumentarija. Pripovijedanje bajke “Kako je Potjeh tražio istinu” kroz glazbu i pokret, istraživanje improvizacijske forme, kroz igru i grupnu interakciju. Glazbeno znanje nije preduvjet. Dijete koje želi može ponijeti svoj instrument, u suprotnom osigurava Praktikum.
  • Nedjelja, 9.12.2018., 17:00–18:30h, Glazbena radionica:Pričam ti priču”, P.I.Tchaikovsky “Orašar". Radionica grupnog muziciranja i pjevanja na principu Orffovog instrumentarija. Pripovijedanje bajke “Orašar” kroz glazbu i pokret, istraživanje improvizacijske forme, kroz igru i grupnu interakciju. Glazbeno znanje nije preduvjet. Dijete koje želi može ponijeti svoj instrument, u suprotnom osigurava Praktikum.
  • Subota, 15.12.2018., 17:00-18:30h, Likovno kreativna radionica “Šuma Striborova” – Izradimo vlastitu Šumu Striborovu! Polaznici će od kreativnih materijala izrađivati maske i vlastitu Šumu Striborovu, a u drugom djelu radionice okušat će se u izvedbi odabranih scena iz djela.
  • Subota, 22.12.2018., 17:00-18:30h, Likovno kreativna radionica “Sedam plamenčića” Gledaonica animiranog filma Pavao Štalter – 7 plamenčića. Interpretacija scene jahača prema animiranom filmu. Bojanje predložaka i kopiranje predloška na papir s manjim pomacima kako bi dobili dojam kretanja likova.
  • Subota, 29.12.2018., 17:00-18:30h, Likovno kreativna radionica – "Sunce Djever i Neva Nevičica" prema predlošku priče koja ističe ljubav, sreću, požrtvovnost, što je bogatstvo... polaznici će kroz kreativno izražavanje nacrtati kako izgledaju pozitivne i negativne karakteristike likova.
  • Subota, 5.1.2019., 17:00-18:30h, Likovno kreativna radionica “Ribar Palunko i njegova žena”. Priča kroz

Kreativni Advent organizirao je i art studio Lapo Lapo 

Zagrebački (street) art studio Lapo Lapo je za najljepše doba godine pripremio ciklus besplatnih likovnih radionica za djecu osnovnoškolce. OMart radionice će se odvijati tijekom prosinca (uz jedan termin 5. siječnja) pod umjetničko-pedagoškim vodstvom Melite Omeragić, akademske kiparice i waldorfskog pedagoga, u prostoru Lapo Lapo - u Ilici 50 (u prolazu prema Swanky Mint hostelu).

 | Author: Promo Foto: Promo

U pripremi je pet vikend termina u sklopu kojih će se osnovnoškolci dobro zabaviti izrađujući različite ukrase za blagdane, pri čemu će razvijati kreativne likovne vještine uz stručno vodstvo Melite Omeragić. Radi ograničenog broja polaznika obavezna je prijava na radionicu po odabiru na: om.art.radionice@gmail.com.

Lapo Lapo i OMart radionice od drugog polugodišta pripremaju nove likovne programe u prostoru Ilice 50 te pozivaju na donaciju likovnih materijala i pribora. Ukoliko imaš viška papira za crtanje, slikanje, kolaža, škara, ljepila, kistova ili boja-sačuvajte ih za njih. Materijale možeš donijeti na adresu Ilica 50 u terminima održavanja adventskih radionica ili jednostavno javi gdje ih se može pokupiti.

  • Subota, 08.12.2018., 11:00-12:30h Likovno kreativna radionica “Čarobna gljiva", za djecu uzrasta od 6 do 9 godina.  Mali umjetnici zabavit će se izrađujući kućice u obliku čarobnih gljiva kojima će ukrasiti i dodatno dočarati blagdansku atmosferu u svojim domovima. Mali umjetnici na radionicu trebaju ponijeti jednu manju staklenku s poklopcem.
  • Nedjelja, 09.12.2018., 17:00–18:30h Likovno kreativna radionica "Zvijezda", za djecu uzrasta od 10 do 14 godina. Spretne ruke malih umjetnika zabavit će se izrađujući ukrasne zvijezde raznih boja za njihov dom.
  • Nedjelja, 16.12.2018., 17:00-18:30h Likovno kreativna radionica “Make a wish!”, za djecu osnovnoškolce. Blagdanske želje i poruke umjetnika bit će  inspiracija za kreiranje originalnih božićnih ukrasa.
  • Subota, 29.12.2018., 11:00-12:30h Likovno kreativna radionica  “Bajka“, za djecu osnovnoškolce. Nakon bajkovitog uvoda u radionicu, umjetnici će izraditi likove iz priče i stvoriti zaista lijepi poklon za nekoga tko im je pri srcu u ove blagdanske dane.
  • Subota, 05.01.2019., 11:00-12:30h Likovno kreativna radionica – “My name”, za djecu od 10 do 14 godina.  Pomoću tehnike Quilling, naši umjetnici izradit će pravo umjetničko djelo od prvog slova svoga imena!
Možda te zanima... Upali svjetlo za djecu iz Hrvatske i svijeta: Prolaz kroz stvarnost djetinjstva u Tunelu Grič Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.