Školarci Škola 06. ožujka 2020.

Sva školska putovanja su odgođena zbog koronavirusa! Ministrica Divjak poslala uputu školama

Foto: Sandra Šimunović/PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U suradnji sa Stožerom civilne zaštite poslana je uputa školama o odgađanju svih putovanja izvan Republike Hrvatske barem u idućih mjesec dana

"Sigurnost učenika i odgojno obrazovnih radnika mora biti na prvom mjestu, zato smo u suradnji sa Stožerom civilne zaštite upravo poslali uputu školama o odgađanju svih putovanja izvan Republike Hrvatske barem u idućih mjesec dana. Podijelite ovu važnu informaciju s kolegama i prijateljima!", objavljeno je jutros na Facebook stranici ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak.

Možda te zanima... Infektolog Tešović objašnjava zašto je bolest uzrokovana koronavirusom blaža kod djece Vrtić

Nakon što je potvrđen dolazak koronavirusa u Hrvatsku krajem veljače, upitali smo Ministarstvo znanosti i obrazovanja možemo li očekivati zatvaranje škola te smo dobili službeni odgovor:

"Ministarstvo, kao i  svi građani Republike Hrvatske, a to znači i zaposlenici u sustavu odgoja i obrazovanja te roditelji prate preporuke Ministarstvo zdravstva i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kao i Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija. U slučaju potrebe i na temelju mišljenja nadležnih institucija, Ministarstvo će pravovremeno obavijestiti sve odgojno-obrazovne ustanove o potrebnim mjerama kao što smo i prilikom jučerašnje upute školama. S poštovanjem, Ministarstvo znanosti i obrazovanja".

Možda te zanima... Ministri Beroš i Divjak: Dođe li do zatvaranja škola, nastava će se održavati online Školarci

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.