Školarci Škola 03. rujna 2017.

Prvi dan škole - savjeti učiteljice za roditelje

Foto: Thinkstock ;Nova školska godina je pred vratima, a školske brige i obveze u mnogim obiteljima postaju glavna okupacija.
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Kad dijete dovedete pred školu pričekajte upute učiteljice ili osobe koja će biti dočekati prvašiće. Posebno na ovaj dan dajte djetetu do znanja koliko ga volite. Zagrlite ga ili pak dogovorite neki tajni znak opraštanja

Ukoliko ste oboje zaposleni roditelji, svakako se pokušajte organizirati tako da barem jedan od vas otprati vašeg prvašića u školu, ako već ne možete oboje biti s njime. Pobrinite se da dijete na prvi dan škole bude naspavano i odmorno i da pojede zdrav i kvalitetan doručak, jer prvog dana neće raditi školska kuhinja. 

Dijete treba obući jednostavno i uredno. Odaberite odjeću sukladno vremenskim prilikama, ali u kojoj se dijete osjeća ugodno. Svečano oblačenje kojim bi se isticalo bogatstvo i materijalna nadmoć nisu za preporučiti.

Kad dijete dovedete pred školu pričekajte upute učiteljice ili osobe koja će biti dočekati prvašiće. Uobičajeno je, prije upoznavanja s učiteljicom, da stariji učenici pripreme prigodan program za prvašiće koji se obično održava u školskoj dvorani.

školarci Možda te zanima... SOS vodič za roditelje školaraca Školarci

Nakon svečane priredba doći će vrijeme da se oprostite i ostavite dijete u učionici. Obećajte mu prije rastanka da ga na povratku iz škole vodite na sladoled ili neko omiljeno mjesto. Tako će se dijete veseliti i školi i povratku kući.

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Posebno na ovaj dan dajte djetetu do znanja koliko ga volite. Zagrlite ga ili pak dogovorite neki tajni znak opraštanja. Jedan je moj učenik volio uhvatit majčin poljubac i „pospremiti“ ga u džep da bi ga mogao „izvaditi“ ako mu je bila potrebna dodatna sigurnost ili bi mu došlo teško. 

Ne pretjerujte s fotografiranjem. Razumljivo je da želite imati savršenu fotografiju prvog dana školovanja, ali neki su roditelji u stanju prekidati i upoznavanje učiteljice s djecom kako bi „napravili“ još samo jednu sliku. 

Možda te zanima... 4 najgore stvari koje možeš raditi za svog školarca Školarci

Prvi dan nove školske godine nije nalik drugim danima, posebno u prvome razredu. Nakon svečane priredbe, održava se i zajednički sastanak sve djece i roditelja. Za tom zajedničkom sastanku učiteljica će se kratko predstaviti i dati osnovne informacije za sutrašnji, prvi pravi nastavni dan. Ujedno će zakazati drugi roditeljski sastanak samo za roditelje na kojem će detaljno iznijeti plan i program rada u prvom razredu. Na tom će sastanu biti prilike da se predstavite i upoznate roditelje drugih učenika. Vidjet ćete da niste jedini istodobno sretni i preplašeni. 

Sljedeća tema: Sve što morate znati o prvom roditeljskom sastanku

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.