Školarci Škola 14. svibnja 2020.

OFF/ON obrazovanje: Što nam donosi budućnost školstva

Foto: 24sata
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

24sata i kampanja "Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska" organiziraju prvu online obrazovnu konferenciju. Pridružite nam se 20. svibnja u 1o sati na Facebooku i YouTubeu 24sata

Pandemija koronovirusom promijenila je edukacijski sustav u cijelom svijetu.

Hrvatska je praktički preko noći postala škola na daljinu, a roditelji su bez iznimke preuzeli ulogu pomoćnog učitelja, razrednika, pedagoga, logopeda, profesora zemljopisa, matematike, povijesti i svega ostalog što naša djeca uče u školama. S razlogom su zabrinuti svi - nastavnici, djeca, roditelji, obrazovni stručnjaci. A što nas sve čeka do kraja školske godine i kako će izgledati sljedeća, hoće li maturanti uspjeti položiti završne ispite, kako će učenici biti ocijenjeni i kako će se fakulteti postaviti prema novonastaloj situaciji, saznat ćete na prvoj online konferenciji "Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska".

Konferencija “OFF/ONLINE Pitanje je sad?” održat će se 20. svibnja s početkom u 10 sati na Facebooku 24sata, te Youtube kanalu 24sata, a odgovore na brojna pitanja koja nas sve muče postavit ćemo najvećim hrvatskim stručnjacima za obrazovanje.

Priključit će nam se i brojni učitelji, roditelji, te učenici koji školu na daljinu provode svaki dan u praksi i čija su iskustva temelj za budućnost hrvatskog obrazovanja. Online nastava prilika je za ispraviti mnoge pogreške u obrazovnom sustavu koji je godinama zapinjao i nije se restruktuirao na vrijeme, prenosi 24sata.

Aktualna reforma tek je djelomično prisutna u obrazovnom sustavu, a pred hrvatskim učenicima, studentima, obrazovnim djelatnicima i stručnjacima još je dalek put do istinske i cjelovite promjene koja će donijeti konkretne rezultate. Pritom je ova nastavna godina donijela rijetko viđene izazove pred cijeli sustav. Od štrajka nastavnika, najduljeg u povijesti Hrvatske, pandemije koronavirusa koji je zaustavio rad u školama, a potom i prebacivanja sustava u online okruženje i potom povratka u škole u sasvim izmijenjenim uvjetima, prenosi 24sata.

I baš zbog stotina pitanja na koje još nemamo odgovore, izuzetno je važno razgovarati o svemu što su nam ovi izazovi donijeli. Stoga ćemo se u društvu stručnjaka pozabaviti upravo online nastavom i kako prilagoditi nove životne zahtjeve potrebama naše djece. Pridružite nam se 20. svibnja!

 | Author: 24sata Foto: 24sata

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.