Školarci Razvoj od 7. do 14. godine 24. lipnja 2017.

Treba li djecu pustiti da se dosađuju preko ljeta?

Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Iskoristite ljeto da se više družite s djetetom, a možete iskoristiti i razne mogućnosti poput besplatnih radionica. No imajte na umu i da je dosada dobra za razvoj kreativnosti

Kraj školske godine jedva se čeka, no onda neminovno nastupa “mamaa, dosadno mi je period”. Prije nego što vam damo nekoliko ideja kako ih zabaviti, treba imati na umu da je i dosađivanje - poželjno. Pedagozi i psiholozi kažu kako je dosada idealna prilika da upotrijebe maštu i smisle nešto novo. Stručnjaci se slažu da im stalna aktivnost sputava maštu.

U drugom dijelu dana možete im pomoći. Za početak, ne gnjavite ih školom. Ni prošlom ni sljedećom godinom. Pustite ih da se opuste, odmore i skupe energiju za novu školsku godinu.

djevojčica ples Možda te zanima... Slobodni ples potiče razvoj kreativnosti i inteligencije Vrtić

Za one koji ne idu na more, na raspolaganju su u većini gradova bazeni i riječna te jezerska kupališta. Važno je upozoriti djecu da se ne kupaju na mjestima koja nisu uređena. Mnoge dječje aktivnosti su tijekom ljeta besplatne - potražite u svom kvartu razne radionice, likovne, kazališne ili informatičke. Često neku zanimaciju nude i gradske knjižnice.

Provjerite nudi li se u vašem gradu besplatni sportski program za školarce. Iskoristite ljeto da se više družite. Rolajte se s djecom, vozite bicikl, posjetite ZOO ili muzej u vašem gradu, a vikende iskoristite za izlete u prirodu. Također, djeci će zabavan biti i odlazak na neki od brojnih festivala koji se ljeti odvijaju.

čitanje ljeto dijete Možda te zanima... Kako djeca mogu 'učiti' dok su na praznicima? Školarci

Ono što se plaća su uglavnom cjelodnevni ili poludnevni sportski kampovi, koji nude i obroke, ali dijete uvijek može iskoristiti blagodati praznih nogometnih i košarkaških terena. Najvažnije je osigurati djetetu dovoljno tekućine dok je vani, podsjetiti ga da imati kapu dok je na suncu te ga namazati kremom protiv sunca.     

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.