Školarci Razvoj od 7. do 14. godine 29. kolovoza 2017.

Kako razgovarati s prvašićem prije prvog dana škole?

Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Podijelite svoja vlastita iskustva prvog dana škole s djetetom. Govorite djetetu o svom omiljenom učitelju, sjajnim prijateljima koje ste stekli za vrijeme školovanja ili o zabavnoj zadaći koje se sjećate.Neka dijete shvati da je osjećati se uzbuđeno normalna pojava

Do uzbudljive noći pred početak prvog razreda trebali ste već pripremiti dijete na novi ritam odlaženja u krevet. Tjedan dana prije početka škole prijeđite pješke nekoliko puta s djetetom put od kuće do škole. Možete snimiti i nekoliko fotografija i zajedno s djetetom napraviti plakat ili kartu na kojoj ćete ucrtati znamenitosti na putu do škole. 

Podijelite svoja vlastita iskustva prvog dana škole s djetetom. Govorite djetetu o svom omiljenom učitelju, sjajnim prijateljima koje ste stekli za vrijeme školovanja ili o zabavnoj zadaći koje se sjećate. Pripovijedajte djetetu i kako ste se kao odrasla osoba osjećali kad ste prvi put krenuli na novi posao. Neka dijete shvati da je osjećati se uzbuđeno normalna pojava. Dan prije polaska u prvi razred uzbuđenje će biti na vrhuncu.

Zajedno s djetetom birajte i pripremite odjeću za sutrašnji dan. Provjerite na web stranici škole je li potrebno donijeti torbu i knjige prvi dan. U školama se obično prvog dana nastave pripremi svečana priredba i nije potrebno donijeti torbu i knjige.

Ako živite u mjestu gdje učenici dobivaju besplatne udžbenike, provjerite je li potrebno donijeti vrećice u kojima ćete odnijeti knjige kući kako biste ih omotali i označili imena svoje djece. 

Nakon što je sve pripremljeno za sljedeći dan, usredotočite se na zabavu i opuštajuću večer. Neka to bude obiteljska večer s posebnom večerom i slavljeničkim desertom u čijoj pripremi će sudjelovati i  budući prvašić. 

Sljedeća tema: Prvi dan u školi 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.