Školarci Prehrana školarca 19. rujna 2016.

Poznati chef objavio rat premijerki: 'Ponijela se kao političarka, a ne kao roditelj'

jamie oliver
Foto: Dominic Lipinski/PA/PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Jamie Oliver bijesan je jer je nova premijerka Theresa May ukinula njegov projekt. Uvrijedio ju je rekavši da se nije ponijela kao majka te time na internetu izazvao lavinu komentara

Za početak, ona nije roditelj, a i da jest, njezin posao nije da Velikoj Britaniji briše dupe, nego da je vodi. Jeste li ikad čuli da je netko muškarcu rekao da se nije ponio kao otac, nego kao političar, odgovorili su iz ureda Therese May (59).

Jamie Oliver (41) dugo je lobirao kako bi se donijeli zakoni koji zabranjuju slatkiše u školama i na blagajnama u trgovinama te kako bi se poboljšao standard školskih kuhinja. S tim je projektom od države tražio velike novčane poticaje. Nova premijerka, konzervativka May, program je gotovo ukinula. Nedavno se 'proslavila' i izjavom da 'ne može država sve napraviti za dobar odgoj, najveći dio ipak mora biti na roditeljima'.

jamie oliver | Author: Vivienne Vincent/IPA/PIXSELL Foto: Vivienne Vincent/IPA/PIXSELL

Otac petero djece Oliver tvrdi da je May nehotično prozvao zbog toga jer nema djece. "Iznevjerila nas je. Ponijela se kao političarka, a ne roditelj", rekao je ljutiti Oliver. Time je na internetu izazvao lavinu loših komentara, a na sebe je navukao i bijes premijerke.

"I protukandidatkinja za funkciju premijerke me je prozivala da neću biti dobra u ovom poslu jer, za razliku od nje, nemam djece, ali to ne utječe na moje odluke", kaže May, koja je u braku od 1980. Oliverov program kritizirali su jer su djeca u školama i vrtićima često bila gladna.

Goli kuhar svoj režim sad želi proširiti i na druge europske države. Hrvatskoj to sigurno neće biti potrebno s obzirom na to da se u nekim našim vrtićima jedna jabuka ionako dijeli na čak osmero djece     

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.