Školarci Prehrana školarca 24. srpnja 2018.

Krumpir salata sa svježim krastavcima za ljetni užitak

Foto: Guliver
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Divna salata s dresingom od maslinovog ulja, jabučnog octa i senfa idealan je obrok za tople dane

Sastojci:

  • 6 krumpira
  • 2 svježa krastavca
  • 10 rotkvica
  • 1 vezica kopra
  • 2 žličice senfa Dijon
  • 3 žlice jabučnog octa
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 4 žlice maslinovog ulja
Možda te zanima... Trik za najsočniji kuhani krumpir Školarci

Priprema:

1. Krumpire ogulite i narežite na kocke. Kuhajte u slanoj vodi 20-ak minuta.

2. Krastavce i rotkvicu operite pa narežite na kockice. Kopar nasjeckajte na sitno.

3. U zdjeli pomiješajte 4 žlice maslinovog ulja, 3 žlice jabučnog octa, sol, papar i 2 žličice Dijon senfa. Kad je krumpir gotov, dobro ga ocijedite i prebacite u zdjelu s dresingom, dobro promiješajte i ostavite sa strane dok se krumpir ne ohladi.

4. Kad je krumpir hladan, dodajte mu krastavce, rotkvicu i kopar, dobro promiješajte i dodajte začina po potrebi. Ostavite u hladnjaku pola sata prije posluživanja.

Još recepata potražite na portalu Gastro.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.