Divna salata s dresingom od maslinovog ulja, jabučnog octa i senfa idealan je obrok za tople dane
Sastojci:
- 6 krumpira
- 2 svježa krastavca
- 10 rotkvica
- 1 vezica kopra
- 2 žličice senfa Dijon
- 3 žlice jabučnog octa
- sol
- svježe mljeveni papar
- 4 žlice maslinovog ulja
Priprema:
1. Krumpire ogulite i narežite na kocke. Kuhajte u slanoj vodi 20-ak minuta.
2. Krastavce i rotkvicu operite pa narežite na kockice. Kopar nasjeckajte na sitno.
3. U zdjeli pomiješajte 4 žlice maslinovog ulja, 3 žlice jabučnog octa, sol, papar i 2 žličice Dijon senfa. Kad je krumpir gotov, dobro ga ocijedite i prebacite u zdjelu s dresingom, dobro promiješajte i ostavite sa strane dok se krumpir ne ohladi.
4. Kad je krumpir hladan, dodajte mu krastavce, rotkvicu i kopar, dobro promiješajte i dodajte začina po potrebi. Ostavite u hladnjaku pola sata prije posluživanja.
Još recepata potražite na portalu Gastro.hr