Špinat nikad nije bio ukusniji! Isprobajte ga na posve drugačiji način i ukusno se iznenadite. Umjesto mlijeka poslužit će vam krem sir, a parmezan će stvoriti finu koricu na vrhu. Možete koristiti smrznuti ili svježi špinat, a koristite li svježi svakako ga najprije kratko blanširajte. Postupak je jednostavan, ubacite sve u blender pa u posudu za pečenje, pospite parmezanom i zapecite
Sastojci:
- 250 g špinata
- 150 g krem sira
- 3 žlice otopljenog maslaca
- 2 žlice parmezana
- 1 režanj češnjaka
- Sol, papar
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
2. Posudu za pečenje premažite maslacem.
3. Ako koristite zamrznuti špinat, odmrznite ga prema uputama na pakiranju.
4. Ubacite sve sastojke osim parmezana u blender pa ih dobro povežite.
5. Prebacite ih u posudu za pečenje i pospite parmezanom. Pecite oko 20 minuta.
Potražite još recepata na Gastro.hr