Željka Stošić iz zagrebačkog kluba Papica napominje kako se za 30 kuna može pripremiti kompletan ručak. Razno povrće možete usitniti s ostacima mesa, začiniti i evo prefine salate. Bezbroj je takvih jela, kaže vrsna kuharica
Sastojci:
- 250 g brašna
- 100 g masti
- žličica soli
- 40 ml hladne vode
- žumanjak
Nadjev:
- 100 g svježeg sira
- 1 dl kiselog vrhnja
- 150 g špinata
- 50 g goude
- 6 fileta srdela
- jaje
- sol, papar
- režanj češnjaka
Priprema:
1. Umijesite tijesto od brašna, soli, žumanjka i malo hladne vode te masti. Zamotajte ga u foliju i stavite u hladnjak.
2. Blanširajte špinat pa ga iskosajte. Ohladite i izmiješajte sa sirom, vrhnjem i jajetom te začinite solju, paprom i češnjakom.
3. Rastanjite tijesto i obložite njime dno i rubove kalupa.
4. Ravnomjerno rasporedite nadjev, posložite filete srdela i pospite ribanim sirom.
5. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 40 minuta.