Ovaj hrskav i kremast prilog bit će poslastica za vaše mališane, a omiljeni začini dat će im poseban okus
Ovakvi kroketi odlično se slažu s mesom s grilla, umacima, ali mogu poslužiti i kao samostalan obrok uz žlicu kakvog dobrog povrća i finog domaćeg tartar umaka. Možete ih pripremiti u obliku pljeskavica te vam na taj način mogu zamijeniti meso i popečke. Parmezan će ih učiniti posebnima, a peršin im dati aromu. Hrskavi izvana, kremasti iznutra, kroketi su odličan izbor za svaku priliku.
Sastojci:
- 2 šalice pire krumpira
- 2 žlice luka
- 1 jaje
- 3 žlice parmezana
- 2 žlice peršina
- 1 šalica krušnih mrvica
- 2 žlice ulja
Priprema:
1. Pomiješajte pire krumpir, sitno sjeckan ili nariban luk, jaje, parmezan i peršin pa zamijesite tako da dobijete kompaktnu, ali mekanu smjesu.
2. Po želji oblikujte smjesu pa spremite u hladnjak.
3. Uvaljajte krokete u krušne mrvice i pecite na vrućem ulju oko 4 minute, dok ne postanu smeđe s obje strane.
Dobar tek!
Potražite još recepata na Gastro.hr