Školarci Prehrana školarca 21. veljače 2019.

Dječji crteži kravica na novim pakiranjima trajnog mlijeka

Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ograničeno izdanje pakiranja Dukat mlijeka oslikala su djeca motivima krave Šare u okviru dugogodišnjeg kreativnog likovnog natječaja "Volim mlijeko!"

Ograničeno izdanje pakiranja Dukat trajnog mlijeka stiglo je u trgovine diljem Hrvatske, a krase ga dječji crteži krave Šare izabrani u sklopu 7. kreativnog likovnog natječaja Dukata "VOLIM MLIJEKO!". 

Odaziv na natječaj u 2018. godini bio je najveći dosad te je pristiglo čak 6112 radova učenika nižih razreda iz 353 osnovne škole iz cijele Hrvatske, a stručni žiri izabrao je četiri koja krase nova izdanja trajnog mlijeka.

Možda te zanima... Zašto bi djeca trebala piti punomasno mlijeko, a ne obrano? Vrtić

Autori pobjedničkih radova su Emanuel Obučina, učenik 1. razreda OŠ Gola, PŠ Gotalovo iz Gotalova; Marin Ferić, učenik 2. razreda OŠ Antuna Matije Reljkovića iz Bebrine; Petra Zec, učenica 3. a razred OŠ Vladimira Gortana iz Žminja, i Lucija Savić, učenica 4. razred OŠ Pirovac iz Pirovca.

 | Author: Promo Foto: Promo

"Zahvaljujući ovom natječaju jedina smo mljekara koja izravno komunicira s djecom, učiteljima i roditeljima i upravo je to najveća vrijednost ovog projekta. Želimo biti dio njihova života i odrastanja, a natječaj u kojemu je u zadnjih sedam godina sudjelovalo više od 20.000 djece i koji povezuje mlijeko i likovno izražavanje, neizostavnu namirnicu i aktivnost djece od najranije dobi, izvrsna je podloga za to“, izjavila je Elena Wolsperger Dolezil, direktorica Korporativnih komunikacija Dukata.

Možda te zanima... Dječja prehrana zimi: Koje namirnice su izvor energije? Vrtić

Kao dio programa društveno odgovornog poslovanja, Dukat provodi natječaj „Volim mlijeko!“ od 2012. godine kako bi skrenuo pažnju roditelja i djece na važnost svakodnevne konzumacije mlijeka, posebice kod djece školskog uzrasta. Natječaj se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja i Ministarstva zdravstva te uz partnerstvo Muzeja suvremene umjetnosti Zagreb.

dijete, mlijeko Možda te zanima... Smije li jednogodišnjak piti kravlje mlijeko? Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.