Školarci 24. travnja 2023.

Marijana Mikulić podijelila s pratiteljima sreću što je Jakov pozvan na prvi rođendan

Foto: Instagram / @maremikulic
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Prvi se pamte, u to ne sumnjamo. A tako je i s prvim rođendanom na koji tvoje dijete ode. No, neki to dožive prije, a neki kasnije, nekima je to više, a drugima manje „velika stvar“…

Kad tvoje dijete bude dovoljno staro da može biti pozvano na prvi rođendan nekog od svojih prijatelja, sigurno osjetiš ponos. Nije to neki poseban događaj, nije neki spektakl, znamo, ali ipak je taj prvi rođendan važan. Nešto kao prvi izlazak. No, nekad na to čekaš kraće, nekad duže, a nekad – toliko dugo da prestaneš čekati.

Možda te zanima... Djevojčici nitko od 27 pozvanih nije došao na proslavu rođendana: "Sve smo bacili u smeće" Vrtić

Mama i glumica Marijana Mikulić već je ranije, prilikom obilježavanja Dana svjesnosti o autizmu, spomenula da njezin sin Jakov nije baš dobivao pozivnice za rođendane, te da neki koje su oni zvali na rođendan nisu zvali Jakova na njihove proslave. I nije stvar u rođendanima, nije stvar u poklonima i igraonicama – stvar je u principu i razlogu koji leži iza tog.

No, sad se i Jakov može pohvaliti svojim prvim rođendanom, a mama Marijana je presretna. Objavila je to na svom Instagramu, te podijelila da je malena Amal prvo dijete čija je pozivnica stigla izravno naslovljena na Jakova, pa je to i prvi rođendan na kojem je Jakov bio.

„Jaki je danas bio pozvan na rođendan. Ne na rođendan svoje braće, ili kolektivno zajedno sa braćom, kako znamo ići na razne rođendane. Nego je baš Jaki pozvan. Jurnjava, ples u dječjem disku, torta. Sreća ove mame je do neba,“ napisala je Marijana.

Iako je rođendan provela u igraonici, u njegovoj blizini, Jakov, kojem je dijagnosticiran poremećaj iz spektra autizma, pokušao je i sam biti u igraonici, ali mu je mama nedostajala. Nije joj zasmetalo što nije uspjela popiti kavu u miru, nego joj je bilo važno to što je Jakovu ipak nedostajala.

„Sreća ove mame još veća-iako je kava taman stigla na stol, moje dijete me traži, u igraoni. Čim sam došla otišao je natrag plesati s djecom i zabavljao se do kraja rođendana,“ oduševljeno je napisala Marijana.

Inače, malena Amal, na čiji je rođendan bio pozvan Jakov, je kći Alme Vukičević Bukvić i Amara Bukvića, a mnogi su u komentarima bili oduševljeni ovim potezom, te pohvalili oboje mališana, kao i roditelje.

Možda te zanima... Tata pozvao cijeli razred na rođendan autističnog sina, a došlo samo jedno dijete Školarci

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.