Školarci 30. siječnja 2023.

Tata pozvao cijeli razred na rođendan autističnog sina, a došlo samo jedno dijete

Foto: Twitter, @David Chen
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Kad naša djeca pate, patimo i mi. U to nema sumnje. Kad su naša djeca posebno osjetljiva, kao što je to često kod djece u spektru autizma, onda je naša patnja možda čak i veća.

Kad je na rođendan svog sina pozvao cijeli razred, odnosno njih 19, tata nije niti pomišljao da će njegov Max rođendan slaviti u praznoj igraonici. Naime, Max je dječak s autizmom, a njegov je otac David Chen, organizirao rođendansku proslavu u igraonici. Na tu je proslavu došlo samo jedno dijete, a od ostalog broja samo je dvoje roditelja javilo da neće doći. Ostali se nisu niti javili.

Možda te zanima... Dirljive poruke koje roditelji djece s autizmom žele da znaš Roditelji

Razočarani otac objavio je tada na svom Twitteru fotografiju prazne igraonice, te napisao da je „teško objasniti djetetu i njegovoj mami da nitko od njegovih kolega iz razreda nije došao.“ Dodao je također da ne želi ništa pretpostavljati, ali da se i dalje osjeća vrlo prazno…

No, kako na svijetu još ima dobrih ljudi, tako je upravo ovaj tweet dirnuo mnoga srca i potaknuo mnoge da naprave dobro djelo. Max je na kraju svoj rođendan proslavio bolje od većine djece! Pozvali su ga na brojne rođendanske zabave, na nogometne utakmice i na vožnju policijskim automobilom!

 

 

U komentarima je bilo puno onih koji su iskazivali podršku Maxu i tati, a javili su se i neki koji se i sami osjećaju drukčijima, zbog čega često ispaštaju. Jedna je osoba s autizmom napisala je doživjela isto kao dijete, dok su mu drugi pisali da jednostavno nauči Maxa cijeniti one koji se pojave u takvim trenutcima, jer – one druge ne može promijeniti.

Kako je ovaj post tate Chena postao viralan i kako je na mnogo mjesta dobio priliku javno reći što se dogodilo, neki od roditelja djece koja nisu došla naknadno su se javili da nisu niti dobili pozivnicu jer im je – otišla u folder sa neželjenom poštom. Naravno.

Možda te zanima... Jedna proslava za sve: Mama, tata i kći rođeni na isti datum! Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.