Školarci 24. siječnja 2025.

Mali šaptači pizzama: Na ovim radionicama djeca sama izrađuju pizzu - traži se uvijek mjesto više

Foto: Instagram
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Uvijek tražimo nove vrste zabave za djecu, a i ona traže sve više i uvijek nešto novo, originalno. Ove radionice na kojima sami izrađuju pizze definitivno su pravo iznenađenje.

Djeca vole biti u kuhinji – čak i onda kad ih, najiskrenije, nismo ni zvali, niti nam u tom trenutku baš dobro dođe društvo dok pripremamo ručak, večeru, kolač, bilo što. Oni vole biti u kuhinji. Oni vole peći, miješati, isprobavati, mazati, a najviše od svega vole mijesiti. Pokušaj napraviti bilo kakvo tijesto bez djeteta u kuhinji i bez uzvika: „Daj meni, daj meni!“

Možda te zanima... 4 jednostavna načina kojima će tvoj 'izbirljivac' postati pravi 'mali chef i svejed'! Vrtić

Djeca jednostavno vole mijesiti tijesto. Djeca vole pizzu. Pa kad im damo da mijese tijesto za pizzu, to je nešto posebno i tada smo im definitivno omiljeni. A opet, nemamo uvijek baš vremena…

A što kažeš na opciju u kojoj ti nemaš nikakve veze s tijestom, ništa se ne događa u tvojoj kuhinji, nema nereda niti pospremanja, a uz sve to tvoje dijete napravi svoju vlastitu pizzu od početka do kraja. I pojede je, naravno. U čemu je trik? U radionicama koje organizira The Pizza Whisperer.

Na Zagrebačkom Velesajmu održavaju se ovakve radionice, na kojima se uči izrađivati tijesto, mijesi se tijesto, biraju se i stavljaju sastojci na pizzu, a na kraju se pizza ispeče u krušnoj peći. osim što takve radionice postoje za odrasle, odnedavno postoje i za djecu, ali i za roditelje i djecu zajedno.

Za djecu starosti od četiri do sedam godina, tu su radionice na kojima sudjeluju zajedno s roditeljima, dok djeca od osam do 12 godina na radionicama mogu sudjelovati sama. da je ovo vrlo tražen oblik zabave potvrđuje i činjenica da su radionice uvijek unaprijed i vrlo brzo popunjene. Osim što sami izrade pizzu, pojedu je vruću i svježu, jednu ponesu doma, još se i odlično zabave.

Iza radionica stoje Marko i Maja Vanjak, a svatko ima puno iskustva u raznim aspektima ugostiteljstva i hrane. Marko je okružen pizzama još od ranog djetinjstva, pa je sve ono što je on doživio, htio prenijeti i drugoj djeci. Radionice se održavaju na Zagrebačkom Velesajmu, a sve o cijenama i prijavama može se doznati na njihovom Instagram profilu: the.pizza.whisperer.

Možda te zanima... Bili smo u Muzeju nedovršene umjetnosti – i sad znamo zašto tamo morate odvesti klince Školarci

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.