Školarci 09. listopada 2023.

Kate Middleton ozlijedila se skačući na trampolinu - to joj nije prvi put, a znamo da je opasno

Foto: Scott Heppell/PRESS ASSOCIATION/Pixsell
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U više smo se navrata uvjerili u činjenicu da je trampolin opasan. Ma koliko ga mališani voljeli, ma koliko ga i mnogi odrasli voljeli, ma koliko nas privlačilo tako bezbrižno skakati kao dijete, moramo imati na umu da trampolin krije opasnosti…

Kate Middleton je uistinu angažirana mama i trudi se sve vrijeme koje može provesti s mališanima. Jednom je prilikom čak izjavila da održava formu trčanjem za mališanima, pa čak i skakanjem na trampolinu. Ona to radi toliko zdušno, pa i po cijenu bolova iz ozljeda. A posljednja u nizu je ozljeda koja je posljedica skakanja na trampolinu.

Možda te zanima... Stručnjak upozorava na opasnosti trampolina: Nepredvidiv je, lako je zadobiti ozljede Vrtić

Kad se pojavila kao gošća igrača rugbyja s invaliditetom, mnogi su mediji primijetili da Kate ima povezane prste na rukama, odnosno zalijepljene zajedno ljepljivom medicinskom vrpcom. Pitali su je, naravno, gdje se ozlijedila, pa je Kate odgovorila da se ozlijedila skačući na trampolinu. Ne bi to bilo niti toliko neobično, jer je Kate mama koja je neprestano uključena u aktivnosti svoje troje djece, da ne znamo da je ovo već drugi put u tek nekoliko tjedana.

Naime, prije tri tjedna Kate je bila u posjetu zatvorenicima u zatvoru u Surreyju, gdje je također imala imobilizirane prste. Tada je rekla da je to od skakanja na trampolinu, te da je imobilizaciju stavila samo kao mjeru predostrožnosti.

Trampolin je opasna igračka

Inače, ovo je vrlo dobar podsjetnik na činjenicu da je trampolin zapravo vrlo opasan. Prema statistikama provedenima u SAD-u, zbog trampolina nastaje godišnje oko 100.000 ozljeda. Najčešće su ozljede uganuća zglobova – ručnih i skočnih, lomovi nogu, pa čak i potres mozga i ozljede vrata.

Činjenica je da je skakanje na trampolinu uistinu zabavno, ali valja imati na umu mogućnost ozljede, te preuzeti sve moguće mjere predostrožnosti. Evo što je važno:

Da je na trampolinu uvijek samo jedna osoba.

Da su djeca uvijek pod nadzorom roditelja ili starije osobe.

Da je trampolin usađen u zemlju, te da ima adekvatnu ogradu.

Da ga ne koriste djeca mlađa od 6 godina.

Iako, na kraju krajeva, ne možeš nikad biti dovoljno oprezan niti djecu zaštititi od svih opasnosti. Ako se dogodilo Kate Middleton…

Možda te zanima... Pedijatar hitne medicine priznao kojih 5 stvari nikad ne dopušta svojoj djeci Školarci

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.