Školarci 09. veljače 2024.

Djevojčica maltretirala kolegicu, a mama je natjerala da joj kupi poklon i napiše ispriku

Foto: tiktok
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Maltretiranje je nešto od čega mnogi roditelji zaziru. Najčešće se bojimo da naše dijete ne bude maltretirano. Ali što kad saznamo da je obrnuto?

Nitko od roditelja ne voli maltretiranje. Nitko. I uvijek se svi grozimo tog i bojimo da naše dijete ne doživi takvu traumu, jer znamo da je maltretiranje – u bilo kojem obliku – za djecu traumatično. To je nešto čega se često sjećamo cijelog života. No, nekad nas život iznenadi i naše dijete se nađe u položaju onog koji maltretira. I to nas nekad još i više zaboli i potrese.

Možda te zanima... Tata doznao da je sin maltretirao prijatelja, ali ga nije tjerao da se ispriča. Evo što je napravio Školarci

Jedna je mama upravo to doživjela, ali nije dvojila ni trenutka što treba napraviti. Mama koja se zove Nique doznala je da je njezina kći maltretirala drugu djevojčicu iz razreda, i to na račun njene kose. Istog je dana odlučila da je ona i kći otići djevojčici kupiti poklon i iznenaditi je.

„POV: Tvoje dijete je odlučilo slijediti druge i maltretirati drugo dijete, znajući koliko ti mrziš one koji maltretiraju! Ovako se mi ispričavamo u našem kućanstvu,“ piše na videu koji je mama objavila, i to među tek nekoliko videa koje ima na svom profilu.

Mama Nique i njezina kći otišle su u trgovinu i pomno odabrale slatkiše, poklone i cvijeće. Među poklonima su bili set za izradu narukvica, kozmetika, ogrlica, dnevnik, a sve je spakirano u lijepu ružičastu kutiju. Uz to su kupile veliki buket ruža s balonom na vrhu. Djevojčica je napisala i ispriku na prigodnoj čestitci.

Važna lekcija

„Uvijek govorim mojoj djeci da nikad ne znaš što drugi prolaze kod kuće i s čime se moraju nositi svaki dan. Uvijek treba biti ljubazan prema svima, jer ono kako se odnosiš prema drugima utječe na njihovo mentalno zdravlje na ovaj ili onaj način,“ napisala je mama u potpisu videa. „I ne samo to, nego svi što imaš može nestati jednako brzo kako to i dobiješ. Budi ponizan!“

@afrolatina93 I always tell my kids that you never know what a person is going through at home and what they have to deal with everyday. You are to always be kind to everyone because how you treat someone can impact their mental health in either 2 ways! Not only that but everything you have can be taken away just as fast as you received it! Humble yourself! ❤️#fyp #fy #humble #nobullies #bullyfreezone #alllove #forgiveness #trending #teachthemyoung #lessonlearned #lesson ♬ Angel Numbers / Ten Toes - Chris Brown

Komentari su bili redom pozitivni i iskazivali oduševljenje.

„Maltretiranje je jedna stvar koju NEĆU tolerirati. Obožavam ovo!“

„Trebamo više roditelja kao što si ti! Nisi tražila isprike za loš izbor svog djeteta, nego si to pretvorila u priliku za učenje za nju!“

Nique je snimila i nastavak ovog videa, trenutak kad su zajedno odnijele poklon djevojčici koju je kći maltretirala. Osim tog, Nique je tijekom videa nazvala mamu djevojčice i rekla da bi htjela njoj prepustiti termin kod frizerke koji je dogovorila za svoju kćer.

@afrolatina93 I appreciate all the love and support you all have shown! The little girl was so happy and grateful and her mom was as well. My daughter understands her wrong doing and promised to never hurt anyone else again ❤️👏🏾👏🏾#fyp #fy #millennialmom #humble #bullyfreezone #nobullies #forgiveness #trending #alllove #teachthemyoung #lessonlearned #lesson #actsofkindness #kindhearted #love #friends ♬ original sound - NOFEELINGS.

„Rekla sam mojoj kćeri 'budući da želiš razgovarati o tuđoj kosi i maltretirati nekog zbog tog, prepustit ćeš njoj svoje mjesto',“ rekla je Nique tijekom poziva. Mama je na drugoj strani bila zatečena i zahvalila na lijepoj gesti.

Kad bi barem više roditelja ovako ili slično reagiralo!

Možda te zanima... Nauči dijete kako reagirati kad ga zadirkuju – evo kako može odgovoriti! Školarci

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.