Školarci 21. lipnja 2023.

Dječak razradio financijski plan uz koji će skupljati novac za svoj fakultet i oduševio internet

Foto: TikTok snimka zaslona
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Znamo da je djeci teško zamisliti vrijednost novca i činjenicu da ga nije lako zaraditi. Teško im je dočarati i pojam štednje. No, nekad nas jednostavno iznenade.

Neka djeca kao da nikad nisu zapravo djeca. Nekad se naši mališani ponašaju baš kao odrasli u malenim tijelima. Te male, stare duše nekad nas iznenade svojim razmišljanjima, a jedan od njih je i Neil Lims, 10-godišnjak koji je osmislio financijski plan za svoju budućnost.

Neil je svojim roditeljima jednu večer predstavio plan na velikom papiru, s brojkama i proračunima, a sve s ciljem prikupljanja novca za fakultet na koji želi ići – Morris College. Poznato je, naime, da je školarina za fakultete u SAD-u itekako skupa, pa roditelji uistinu štede novac za fakultete već od ranih godina njihove djece.

No, još je bolje u cijeloj priči kako je Neil osmislio skupljanje novca. On se planira, kaže, odreći svih Božićnih i rođendanskih poklona, pa tako ne želi klasične poklone, nego – novac. I to novac koji će štedjeti.

@linsfam33 It was 10:30 on a Friday night. Our youngest had been quiet. So quiet that i thought he had gone to bed. Nope. He was just preparing a finacial presentation for us. 😂 #collegeplan #financialliteracy #fridaynight #kidsarethebest ♬ original sound

„Pitao sam mamu koliko novca potroši na moj rođendanski poklon. Rekla je 100 dolara. Kad napunim 19, odselit ću se. Dakle, ako uštedim sav taj novac, to je 900 dolara. A tu je onda i Božić, to je još 900 dolara. Zajedno je to 1800,“ polako i samouvjereno je iznio Neil. No, dvije godine na željenom fakultetu koštaju 24000 dolara, pa Neil zaključuje: „Dakle, ako od vas ne dobijem poklone, nego novac za fakultet, to će biti 9% ukupne školarine!“

Kad ga mama pita je li siguran da želi novac za fakultet, a ne poklone, dječak odlučno odgovara: „Ja se brinem za svoju budućnost.“

Wow!

@linsfam33 Replying to @linsfam33 THANK YOU @umnmorris for this awesome box of fun things for the whole family!! Please follow and subscribe to us on youtube and instagram. (Linsfam33) We have a few things in the works that we will be sharing. #viral #financialliteracy #collegeplan #kidsarethebest ♬ original sound

A da se Neilu isplatilo planirati i njegovoj mami objaviti njegov plan, nema sumnje. Naime, nakon što su mamim video i njegov plan postali viralni, Neil je dobio i kutiju s poklonima koja je stigla ravno sa fakulteta Morris. Majice, naljepnice, zastavice, kape… Sve je to oduševilo Neila i vjerojatno dodatno učvrstilo njegovu ideju o štednji za ovaj fakultet.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.