Roditelji Zanimljivosti 18. veljače 2016.

Traže volontere za najbolji 'posao' na svijetu

mama, beba, novorođenče
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Agencije za posvajanje iz SAD-a traže volontere koji će maziti, čuvati i nositi novorođene bebe u vremenu kad njihovi biološki roditelji donose najvažniju odluku za svoje dijete - hoće li ga zadržati ili dati na posvajanje

Maženje s novorođenom bebom jedna od najvećih sreća u životu, i za bebu i za osobu koja je mazi, a američke agencije za posvajanje traže volontere koji će raditi upravo to! Možete li zamisliti bolji posao, iako je volonterski?

Volonteri nose, maze i čuvaju novorođenčad u razdoblju kad se biološki roditelj ili oboje roditelja odlučuje hoće li bebu dati na posvajanje. Oni moraju donijeti tu najvažniju odluku u najboljem interesu djeteta, a bebe su s volonterima prije nego što ga roditelji ipak uzmu k sebi ili odluče da će je dati na posvajanje. To obično traje od dva do četiri tjedna.

"Moj posao je da se bebe osjećaju sigurno i voljeno 24 sata dnevno. Držim ih cijelo vrijeme, pričam s njima, pjevam im, puštamo glazbu. I uživam u tome i to me usrećuje. Kad sam s novorođenčetom, osjećam se dobro i nadam se da i njima to donosi nešto dobro", kaže njegovateljica Susan Singer iz agencije Spence-Chain.

"Sve agencije već godinama trebaju volontere. A sad su se povećale i potrebe. Volonteri su postali apsolutno nužni", rekao je Adam Pertman, predsjednik američkog Nacionalnog centra za posvajanje.

Znate li gdje postoji 'prozor' za neželjene bebe?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.