Roditelji Zanimljivosti 18. veljače 2022.

Tete, ujne i strine su SVE, a znanost to može i dokazati

Foto: Guliver
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Teta je treći roditelj koje svako dijete treba! U nastavku pročitaj emotivno pismo žene i prije svega tete koja govori zašto su tete toliko važne i što za nju znači biti teta...

"Samo sam htjela pokazati i reći SVIMA – teta sam! Teta. Ova je riječ temeljni dio mog identiteta. Za mene je biti teta - koncept bezuvjetne ljubavi i brige za bebe koje nisu biološki moje. I to je bilo tako od dana kada se svaki od mojih nećaka rodio, puno prije nego što sam i sama bila majka.

Možda te zanima... Osam razloga zašto su tete, ujne, strine i kume najbolje Roditelji

Jedna od najboljih studija koje sam ikad pročitala opisuje jedan od načina na koji se sve žene - a ne samo majke - instinktivno povezuju s dojenčadi. Trideset žena zamoljeno je da nanjuše dvodnevno dijete; 15 ih je nedavno imalo vlastitu djecu, a ostalih 15 nikada nije rodilo. Skeniranje mozga pokazalo je gotovo identične rezultate kod svih žena: miris novorođene bebe izazvao je iste psihobiološke procese u mozgu.

 | Author: Shutterstock Foto: Shutterstock

Bebe su ženama doslovno poput droge. Tete nisu iznimka.

Tete se odlučuju za njegu kad nema bioloških ili zakonskih zahtjeva. Odlučuju se voljeti i ulagati i darivati ​​bez roditeljske obveze. Ponekad je tetka upravo ono što djetetu treba.

Tete su iskreni prijatelji, dobri primjeri, pouzdani ljudi, prijatelji avanturisti, davatelji savjeta i popustljive pružateljice usluga. Ponekad popunjavaju praznine tamo gdje većina roditelja jednostavno ne može stići.

I sada kao mama kojoj su povremeno potrebne vlastite pauze, mogu potpunije razumjeti i iskreno cijeniti ulogu koju dobra teta ima u životu djeteta. Svog sina mogu sretno predati sestri s apsolutnim jamstvom neograničene ljubavi, brige i pažnje. Neće se nositi sa svime onako kako ja radim, ali znam da je sretna i da će djetetu pružiti sve što može, kako god može.

Jer ona je teta. A tete su sve!"

Možda te zanima... 10 razloga zašto tete imaju posebno mjesto u životu naše djece Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.