Roditelji Zanimljivosti 24. rujna 2019.

Progovori autizam i otključaj svoje dijete: Edukacija za roditelje i stručnjake

Foto: Guliver
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Krajem rujna u Zagrebu održava se seminar američkog edukatora Seana Fitzgeralda koji će govoriti o novim spoznajma u radu s djecom u autističnom spektru

Drugi u nizu seminara “Otključajte potencijale svog djeteta“ udruga „Progovori autizam - širi ljubav“ planira organizirati u Zagrebu od 28. do 30. rujna 2019. godine, na kojem je predviđeno gostovanje uglednog američkog edukatora Seana Fitzgeralda i predstavljanje najnovijih spoznaja u „home based play therapy“ radu s djecom u autističnom spektru. 

Edukacija je namijenjena roditeljima i stručnjacima, školskim učiteljima, stručnim timovima u školama i asistentima u nastavi, a održat će se u Kulturno informativnom centru, u Preradovićevoj 5, u Zagrebu.

Udruga „Progovori autizam – širi ljubav“ osnovana  je 2016. godine kako bi djeci u spektru autizma pružila mogućnost provedbe terapijskog rada kroz igru s roditeljima i educiranim volonterima. 

Zbog rastuće potrebe Udruga aktivno provodi radionice podrške za roditelje djece s autizmom te planira provedbu više stručnih seminara pod nazivom “Otključajte svoje dijete“, na kojima bi vrhunski predavači prenijeli najbolju svjetsku praksu, kako roditeljima djece s autizmom, tako svim ostalim zainteresiranima.

Program edukacije potraži na web stranici.

Što udruga radi?

Udruga "Progovori autizam - širi ljubav" pruža podršku obiteljima u vidu:

  • organizacije i provedbe radionica podrške za roditelje "Kroz autizam - zaigrano" (ciklus od 5 radionica u trajanju od 3 sata kojima je cilj: educirati roditelje & volontere o osnovama kućnog terapijskog rada kroz igru)
  • edukacije volontera i supervizija već educiranih pomagača
  • dolazaka u dom obitelji i pomoći oko uspostave sobe za igru neophodne za provođenje programa
  • organizacije vikenda intenzivnog rada - za roditelje koji već provode program i dislocirani su od centara gdje bi mogli potražiti pomoć
  • organizacije i provedbe timskih sastanaka na kojima se evaluira rad i osnažuje timski rad
  • individualnih satova coachinga s roditeljima.

Doniraj i budi 'vjetar u krilima' djece sa autizmom

Donacije će biti iskorištene za podršku organizacije edukacije "Otključajte potencijale svog djeteta" (simultani prijevod, kotizacija predavača), za subvenciju provođenja kućnih terapijskih programa kroz igru, kao i za pomoć pri opremanju adekvatnog prostora za provođenje terapije, a mogu se uplatiti na:

IBAN udruge: HR9123400091110807477

Udruga je upisana u Registar pod brojem: 04581059

OIB: 97186822520

 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar expressscredit
    expressscredit

    Trebate hitan zajam? kontaktirajte nas putem e-maila za informacije o našoj usluzi zajma. email: expressscreditt@outlook.com

  • ivanka.tomljanovic

    mi smo vani i na adukaciju smo isli direktno u USA u centar. klinac je sa 3,5 otkljucan i progovorio je. emocije smo jako puno radili sa psiholozima na terapijama (po meni sonrise tu vise nije dovoljan i treba strucnjak). preporucam svakako, ovo je uz floortime jedina metoda koja krece od djeteta i pomaze djetetu umjesto da nudi dresuru i kaznjavanje

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.