Roditelji Zanimljivosti 30. svibnja 2017.

Nisam rađala satima, ali sam godinama pokušavala postati majka

Foto: Thinkstock Tantrumi i zagrljaj majke i sina.
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Anonimna mama podijeila je na društvenoj mreži Reddit što roditeljstvo zaista znači, nakon što ju je jedna žena optužila kako ona nije 'pravi roditelj' jer nije rodila svoje dijete

Anonimna mama započela je raspravu na društvenoj mreži Reddit, nakon što ju je jedna žena optužila da nije 'pravi roditelj'. Svoje pismo započela je ovim riječima: "Žena na Facebooku pokušala mi je reći da nisam 'pravi roditelj' jer nisam rodila ..."

Mama je objasnila kako je posvojila svoje dijete, ali da je to ne čini ništa manje majkom. Ustvari, rekla je: "Nisam satima rađala svoje dijete, ali sam ga godinama pokušavala dobiti." 

"Nisam rodila svoje dijete. Nisam ga osjetila da raste u meni, ili ga držala u svom naručju nakon što se rodio."

mame bez predrasuda Možda te zanima... 'Iako ih nisam rodila, ja sam mama svojim kćerima' Roditelji

"Možda, po vašoj definiciji, moje dijete nije dio mene - on ne sliči ni meni ni mojoj supruzi. Ali, dopustite mi da vam kažem što znači biti roditelj. Nisam ga satima rađala, ali sam godinama pokušavala postati majka. Čekala sam godinama da budemo izabrani, da napokon postanemo roditelji. Nisam osjetila trudove ni bolove. Osjećala sam nevjerojatnu bolnu prazninu u svom srcu i domu. Nisam se budila usred noći kako bih nahranila svoje dijete. Međutim, provela sam mnoge noći budna i molila se da baš mi budemo sljedeći par koji će moći postati roditelji."

Naglasila je kako, kao i kod svake druge majke, njezino dijete ovisi o njoj i bit će dio nje zauvijek. "Dijete živi kako bi ovisilo o meni, u pravu ste. Moje dijete su iznevjerile apsolutno sve osobe u njegovom životu, mislite da ja spavam mirno?"

"On me možda ne budi kako bih ga nahranila svakih par sati, ali on viče i plače u snu jer proživljava traume koje je preživio prije nego je postao dio naše obitelji."

Ponosna mama malenog dječaka na kraju je napisala: "Nije svako iskustvo vaše iskustvo. Nije svaka majka majka jer je rodila. Nije svako dijete tvoje ili dio tebe zato jer je raslo unutar tebe. Ali, moje dijete će uvijek biti dio mene jer se borimo za ovaj život zajedno."

djevojčica Možda te zanima... Pismo mojoj posvojenoj curici: Nikad nisam znala da se dijete može toliko bojati Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.