Roditelji Zanimljivosti 24. kolovoza 2017.

Naučite kako djetetu olakšati polazak u vrtić i odvajanje od roditelja

zagrljaj mama dijete
Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Saznajte odgovore na najčešća roditeljska pitanja koja se javljaju pri polasku djeteta u vrtić na interaktivnom predavanju Tomislava Kuljiša i iskustvenoj radionici, u subotu, 2.9. od 17:30 do 21:15 u centrima Prirodno roditeljstvo u Zagrebu i Rijeci

Vrijeme kretanja u vrtić polako se približava, a u glavi nas roditelja gomila se bezbroj pitanja: Kako pripremiti dijete za polazak u vrtić? Kako se nositi s djetetovim suzama i strahom od odvajanja? Kako se najbezbolnije odvojiti od djeteta u vrtiću? Što roditelj može učiniti kako bi vrtićko iskustvo njegovog djeteta bilo ugodno?

Polazak u vrtić za mnogu djecu predstavlja veliki izazov, koji može aktivirati vrlo snažne emocionalne reakcije. Za ovu temu nema univerzalnih pravila, te je ključno razumjeti što se događa u našem djetetu i kako mu ja, kao roditelj, mogu pomoći da odlazak u vrtić ne postane traumatsko iskustvo s dalekosežnim posljedicama. Ukoliko su i dijete i roditelj spremni na separaciju, kretanje u vrtić može označiti početak pozitivnog iskustva rane socijalizacije. Faza polaska u vrtić je doista jako važna, jer odnosi koji se stvaraju na početku socijalnog razvoja postavljaju temelje cjeloživotnih obrazaca uspješnog kontakta i komunikacije.

Ključne informacije s ovog predavanja i radionice daju novo svjetlo na emocionalne procese u djetetu i pomažu roditelju da zadovolji djetetove potrebe i očekivanja. Na taj način roditelj uspijeva očuvati djetetovo povjerenje, što je ključ kvalitetnog roditeljstva. Nažalost, mnoge uobičajene prakse kod polaska u vrtić (npr. roditeljsko iskradanje dok dijete ne gleda), podrivaju djetetovo povjerenje  i otežavaju proces separacije i socijalizacije. 

Predavanje i radionica će dati ključne informacije i uvide koji olakšavaju roditeljstvo i pomažu shvatiti što ustvari leži ispod dječjeg straha i tuge, te kako se nositi s njima. Ova saznanja će učiniti roditeljstvo lakšim, a polazak u vrtić uspješnijim i bezbolnijim.

Interaktivno predavanje Tomislava Kuljiša  i iskustvena radionica  održati će se u subotu, 2.9. od 17:30 do 21:15 u centrima Prirodno roditeljstvo u Zagrebu i Rijeci. Za sve one koji nisu u mogućnosti fizički prisustvovati predavanju i radionici, nudi se mogućnost praćenja predavanja preko live-stream-a.

Interaktivno predavanje + iskustvena radionica “Polazak u vrtić” – 200 kuna po osobi, 300 kuna za roditeljski par. Live-stream interaktivno predavanja s mogućnošću postavljanja pitanja – 100 kuna.

Za sve informacije i prijave pišite na info@prirodnoroditeljstvo.com

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.