Roditelji Zanimljivosti 21. studenoga 2020.

Najbolje lekcije koje svi možemo naučiti od djece

Foto: Guliver
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Znaš li onu izreku ‘Budite kao mala djeca i mir u svijetu će opstati’? A djeca grizu, grebu, vrište. Tko bi pobogu želio biti takav? Međutim, jako često možemo naučiti poneku lekciju upravo od najmlađih

Posegni za nekim i dodirni ga

Većina odraslih u današnjem društvu ne preferira fizički kontakt i to je u redu, nitko ne želi da ga grle potpuni neznanci. Ali, kada si posljednji put zagrlila najbolju prijateljicu bez ikakvog povoda

Pokaži uzbuđenje 

Postoji više načina od običnog smiješka kojim možeš pokazati dobro raspoloženje. Nije loše tu i tamo skakati i cvrkutati od sreće zbog nečega što te je doista razveselilo. Zabavnije je ako uzbuđenje podijeliš s ljudima i pokažeš im koliko te čine sretnima. 

Možda te zanima... Četiri greške kojima ubijamo dječju kreativnost Školarci

Zaplješći sama sebi 

Djeca padnu stotinu puta prije nego što nauče hodati, a kada svladaju tu vještinu nagrade se malom proslavom. Prema tome, sljedeći put kad ispoštuješ dogovoreni rok ili napraviš nešto drugo zbog čega se osjećaš produktivno, slobodno zaplješći sama sebi. Nitko ti to neće zamjeriti. 

majka dijete zabava  | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock Postavljaj pitanja 

Dječja znatiželja fascinantna je stvar, oni se ne ustručavaju tražiti objašnjenja kada im nešto nije jasno. Sljedeći put kad si zbunjena, nemoj samo sjediti i sramiti se jer ne znaš odgovor na neko pitanje. Podigni ruku i traži odgovor, velike su šanse da nisi jedina s upitnikom iznad glave

Budi iskrena 

Djeca su ponekad brutalno iskrena, što je znak da nemaju skrivene namjere kad pričaju s tobom. Kad bi odrasli slijedili njihov primjer i bili iskreni što je to više moguće, velika većina nesporazuma lako bi se mogla izbjeći. 

10 dječjih zapovijedi roditeljima

Prihvati ispravke 

Djeca po cijeli dan slušaju ‘Nemoj to raditi’ ili ‘Prestani!’ i jako je zanimljivo kako u većini slučajeva prihvaćaju i slušaju ono što im se kaže i te greške ne ponavljaju. Djeca nemaju ego, oni samo žele spoznati kako pravilno obući cipele. 

Živi za trenutak 

Kad se igraš s djetetom, onda se zaista igraj s njim, a nemoj istovremeno gledati neku seriju i provjeravati tko je online na Facebooku. Isto primijeni i u ostalim situacijama.

Možda te zanima... 3 stvari koje trebaš zapamtiti kad slušaš svoje dijete Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.