Roditelji Zanimljivosti 12. listopada 2016.

Kuhar Mate Janković u humanitarnoj kampanji kuhao za djecu

reci da
Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Kuharskom radionicom koju je vodio poznati kuhar Mate Janković u koprivničkom Centru za pružanje usluga u zajednici Svitanje obilježen je završetak trećeg vala humanitarne kampanje RECI DA!

Mirisi i okusi iz kuhinje poznatog kuhara Mate Jankovića izazvali su oduševljenje korisnika koprivničkog Centra za pružanje usluga u zajednici Svitanje. Mate Janković se pridružio humanitarnoj kampanji Reci DA!, te osmislio ukusne i zdrave obroke koje je pripremio zajedno s djecom, korisnicima usluga Centra. Humanitarnu kampanju Reci DA! zajednički provode tvrtke Procter&Gamble i Lidl Hrvatska, a u trećem valu koji je upravo završio, skupljeno je 117.074 kuna za uređenje centara za pružanje usluga u zajednici u Slavonskom Brodu, Koprivnici i Karlovcu.

Centar za pružanje usluga u zajednici Svitanje u Koprivnici među prvima je u Hrvatskoj koji je prošao potpunu transformaciju i u kojemu djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi ne borave u dječjem domu, nego su smještena u udomiteljske obitelji ili se njihova prava štite pružanjem pomoći unutar biološke obitelji. Jedan od načina rada s obiteljima su i radionice kuhanja. Kuharskom radionicom uz Matu Jankovića ujedno je najavljena i obnova kuhinje u koprivničkom Centru za pružanje usluga u zajednici koji skrbi za 23 korisnika. 

Uloga našeg Centra za pružanje usluga u zajednici, koji je nastao transformacijom Doma za djecu Svitanje, je da svako dijete raste i razvija se u okruženju obitelji, bilo biološke bilo udomiteljske. Jedna od radionica koje omogućujemo našim korisnicima usluga su i radionice kuhanja na kojima uče ne samo o važnosti zdrave prehrane i pripremanju obroka, nego i o važnosti međusobnog povezivanja tijekom zajedničkih obroka“, izjavio je ravnatelj Centra za pružanje usluga u zajednici Svitanje, Milivoj Androlić. 

reci da | Author: Promo Foto: Promo

Kuhar Mate Janković je osmislio nekoliko zanimljivih jelovnika uz okuse koji su primamljivi djeci, a ujedno zdravi i lagani za pripremu. 

Kuhanje za djecu uvijek je poseban izazov jer djeca hranu najčešće doživljavaju vizualno pa tek onda okusom. Tradicionalna hrvatska kuhinja nudi brojne mogućnosti za uravnoteženu prehranu i zato je moj jelovnik bio osmišljen na jednostavan način koji je podsjetnik na mirise koji su se širili iz kuhinja naših baka“, izjavio je nakon radionice kuhar Mate Janković.  

Koprivnički Centar za pružanje usluga u zajednici Svitanje, jedan je od tri centra koji se obnavljaju u trećem valu humanitarne kampanje Reci DA! Osim koprivničkog Centra kampanjom Reci DA! obnavljaju se i centri u Slavonskom Brodu i Karlovcu.

Treći dio humanitarne akcije „Reci DA“ u svim trgovinama Lidla završio je 2. listopada te je ukupno skupljeno 117.074 kuna za uljepšavanje svakodnevice u centrima za pružanje usluga u zajednici u Slavonskom Brodu, Karlovcu i Koprivnici.   

U 12 dječjih domova/centara za pružanje usluga u zajednici kojima je osnivač Republika Hrvatska smješteno je 447 djece, a za 431 dijete se pružaju usluge boravka ili organiziranog stanovanja. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.