Roditelji Zanimljivosti 10. srpnja 2019.

Do otuđenja od roditelja nakon rastave dolazi zbog manipulacije

Foto: Privatni album
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" održano je predavanje dr. Karen Woodall i Nicka Woodalla o otuđenju djece od roditelja nakon razvoda

Besplatno javno predavanje pod nazivom "Razumijevanje i rad s djecom i obiteljima pogođenim otuđenjem od roditelja: Slušanje autentičnog glasa djece i interveniranje za pomoć oporavku” održano je 10. srpnja u organizaciji Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba i Udruge sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež. 

Otuđenje od roditelja je patološko priklanjanje djeteta jednom roditelju, a do njega dolazi manipulacijom zbog koje dijete pokazuje neopravdani strah, nepoštovanje ili neprijateljstvo prema drugom roditelju. Važno je naglasiti da je to i oblik nasilja koji je ponekad teško otkriti, a javlja se najčešće nakon razvoda ili rastave. 

Predavanje o opasnosti otuđenja od roditelja vodili su Karen i Nick Woodall iz londonske Klinike za razdvojene obitelji (Family Separation Clinic), a uz njih su govorili i ravnateljica Poliklinike prof.dr.sc. Gordana Buljan Flander i predsjednica Odjela za mladež Županijskog suda u Zagrebu dr.sc. Lana Petö Kujundžić.

Možda te zanima... Razvod i skrbništvo: Je li uvijek u najboljem interesu djeteta? Školarci

Cilj ovog predavanje je unaprjeđenje znanja i intersektorska suradnja u ovom vrlo aktualnom i važnom području, a namijenjeno je psiholozima, liječnicima, djelatnicima centara za socijalnu skrb, policije, sudstva, državnog odvjetništva kao i drugim stručnjacima koji se bave zaštitom djece u postupku razvoda braka.

razvod, roditelj, svađa Možda te zanima... Nakon razvoda dijete ne bi trebalo birati stranu Školarci

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.