Roditelji Zanimljivosti 18. travnja 2022.

10 razloga zašto su velike obitelji su sretnije!

; Velika obitelj
Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Nasuprot uvriježenom mišljenju da se mnogočlane obitelji teško nose s organizacijskim i financijskim obvezama oko djece, obitelji s četvero i više djece su zapravo najsretnije i najzadovoljnije, pokazuje istraživanje!

Djeca unose kaos, zbunjenost i ludost u našu svakodnevicu. No, recentno je istraživanje otkrilo da je više djece možda ključ veće sreće. Kako se pokazalo, unatoč ludilu koje roditeljstvo donosi, veće su obitelji službeno najsretnije! 

Studija Sveučilišta Edith Cowan iz Pertha otkrila je da obitelji s četvero i više djece uživaju najveće životno zadovoljstvo na temelju kriterija otpornosti, socijalne podrške i samopoštovanja. Čini se da više djece jednostavno znači i više sreće! 

Dakle, ako želiš proširiti obitelj, evo dokaza koji će ti možda trebati da uvjeriš svog partnera (i sebe) da je veća obitelj zapravo bolja!

1. Nasljeđivanje odjeće 

Sva ona simpatična odjeća koju su klinci prerasli prije nego što ste ju uopće pokušali isprobati...poznato? Pa, sada će sva ta divna odjeća imati novog vlasnika. I još jednog vlasnik nakon toga. I nakon toga. Na kraju životnog vijeka odjeće, možete biti sigurni da ste iz svake odjeće izvukli maksimum!

2. Nakon trećeg, stres jednostavno nestaje! 

Još jedno istraživanje potvrđuje da su roditelji s četvero i više djece najmanje pod stresom, posebno u usporedbi s roditeljima s troje djece. Strahovi s prvim djetetom postaju sve manji i manji. Sukladno istraživanju, četiri je magični broj za manje stresa i više sreće!

3. Više je šansi da to ispravno napravite ... na kraju

Sve te prve roditeljske pogreške obično postaju stvar prošlosti. U četiri ili više pokušaja dužni ste učiniti nešto kako treba.

4. Više ruku ... više pomoći ... više dadilja

Velike obitelji su odlično organizirane, a mnoga starija djeca više nego rado pomažu s mlađima.

Možda te zanima... Nakon tri sina, htjeli su četvrto dijete, a dočekalo ih najveće iznenađenje Roditelji

5. "Idite se igrati sa svojom braćom i sestrama"

U velikim obiteljima, nikad nema dosade! Zajedničko igranje uvijek je dobra opcija, ako se dvoje od njih ne slažu, uvijek se mogu izabrati "rezervna" braća i sestre!

6. Grupne aktivnosti postaju lakše

Djeca se žele igrati skrivača ili igrati nogomet? Toliko ih je da mogu lako igrati jednai protiv drugih bez potrebe da pozovete još prijatelja.

7. Osim toga, možete ih potaknuti da osnuju bend

Glazba je uvijek odlična ideja!

8. Nesavršenost postaje norma

Nakon četvero i više djece gotovo je nemoguće održati sve savršeno. Kaos prevlada i roditelji s više djece slažu se da je taj kaos prihvatljiv i da nije nešto zbog čega se treba sramiti.  

9. Učetverostruči maženja, poljupce i ‘Volim te mamice’

Razmisli o svim onim posebnim roditeljskim trenucima u kojima možeš uživati ​​iznova i iznova. Prvi put kad vas beba pogleda? Prva kupka s mjehurićima? Prvi osmijeh? Prvi smijeh? Prvi pravi zagrljaj i milijuni nakon toga? Ovi trenutci su vrijedni dodatnog stresa, dodatnih troškova i dodatnog prljavog posuđa svakog dana.

10. Na kraju, više djece znači više unuka

I nastavlja se ciklus dodatnih maženja, poljubaca i kaosa. Ali ovaj put ih vratite kad vas počnu "žuljati".

Možda te zanima... 5 dobrih razloga zašto biste trebali imati još jedno dijete Trudnoća

 

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.