Roditelji Sretna mama 09. rujna 2023.

Kako bi trebao izgledati tvoj dom kad imaš djecu?

Foto: Guliver Image/Getty Image
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

'Moja kuća je u neredu. Ne osuđuj me, kuća mi je očajna. Nemoj gledati po kući, baš mi je neugodno'. Koliko puta si čula, ali i sama izgovorila te rečenice

Laži, laži i sve same laži. "Jer kad uđem u tu kuću, kuću mame koja se tako ispričava o stanju njezine kuhinje, ili igračkama u njezinoj dnevnoj sobi, ili nevidljivoj prljavštini u njezinoj kupaonici, ne mogu se odlučiti hoću li joj se smijati u faci ili iza leđa", ispričala je Elizabeth Broadbent, novinarka i majka troje male djece za Scarymommy

Ženo, molim te. Ne samo da tvoja kuća nije neuredna, tvoja kuća je besprijekorna. Imaš postavljene ručnike za goste. Prosute igračke tvoje djece su samo na tepihu, koji, usput rečeno, nije pun mrvica. Inzistiranje na tome da je tvoja kuća prljava govori o kliničkoj zabludi ili tvojoj tajnoj želji da se osjećaš krivom. Ozbiljno moraš prestati s time

Možda te zanima... 9 načina kako dom održati organiziranim do kraja godine Roditelji

Dakle, za sve vas mamice koje tvrde da je tvoja besprijekorna kuća u neredu, i za sve mame koje se boje kad im netko uđe u kuću, ta razina čišćenja jednostavno nije ostvariva zbog djece/vremena/pasa/života. Vrijeme je da postavimo neke smjernice i saznaš što je normalno.

Mama kućanica pokazala mužu 'što zbilja radi cijeli dan'

Što je normalno?

Normalno: U tvojoj kući postoji soba koja uvijek ostaje pretrpana i neuredna, i baš kao ruke lady MacBeth, nikada neće biti čista. 

Normalno: Dječje igračke za kupanje nalaze se točno tamo gdje su i bile nakon što je otišla voda i kade. Nemoj povlačiti tuš zavjesu, znaš što je iza nje. 

 | Author: Guliver Foto: Guliver

Normalno: Tvoj sudoper je pun suđa, tvoja perilica posuđa je puna, stol i šank su puni, a čistu žlicu ne možeš nigdje pronaći. 

Normalno: Ne vidiš pod u svom automobilu. A gdje drugdje baciti te omote ili šalice od brze hrane? Ili pelene? 

Normalno: Opet ste zaboravili baciti smeće.

Normalno: Dio tvog doma je u neupotrebljivom stanju i duže nego što bi to javno priznala.

Možda te zanima... Viralna objava o 'neurednim mamama' s kojom se možemo poistovjetiti Roditelji

Dakle, tvoja kuća je stvarno čista i trebala bi se prestati ispričavati ili barem jednom pređi preko tog srama i ugosti prijatelje i društvo. Svi smo u istom brodu. Neću gledati u tvoju blagovaonicu, ako ti ne gledaš u moju. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.