Roditelji 14. srpnja 2023.

TikTok trik: Poljubac od 6 sekundi je sjajan način za punjenje ljubavnih baterija kroz dan

Foto: Pexels
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Traje samo 6 sekundi, a ako za to kroz dan odvojiš nekoliko puta po 6 sekundi, to može puno učiniti za tebe i partnera, odnosno na neki način probuditi vašu uspavanu želju za ljubavlju. Ili vas barem oboje zabaviti.

Možda već kolutaš očima čim čuješ ili pročitaš „TikTok“, ali daj nam priliku da ti objasnimo o čem se radi. Nije to nikakva novost niti ništa spektakularno, samo nas nekad taj TikTok i njegovi trikovi podsjete na razne stvari koje su već poznate – na malo moderniji način. Tako je i s ovim poljupcem od 6 sekundi, koji zapravo potječe od pisca i stručnjaka za veze Johna Gottmana.

Možda te zanima... 12 svađa koje je svaki par s djecom prošao bar jednom Roditelji

U svojoj knjizi „Poljubac od 6 sekundi“ on kazuje kako je upravo tih 6 sekundi lak način na koji partneri mogu održavati svoju povezanost i zadovoljiti određenu dozu potrebe za intimnošću. Ovo je vrlo jednostavan i svima lako ostvariv trik koji možeš ponoviti više puta u danu i tako se još malo više zbližiti s partnerom u kaotičnom svakodnevnom rasporedu. Iako, dovoljno je i jednom u danu, kažu oni koji znaju.

Naime, oni kratkotrajni poljupci tijekom kojih se usne jedva dodirnu su zgodni, ali nisu dovoljni za pokretanje svih onih kemikalija u tijelu koje održavaju povezanost i intimnost između partnera. To je zapravo pristup poljupcu na način na koji se prakticira mindfulness – kratko je, slatko je, ali je smisleno i s ciljem, odnosno uključenim mozgom.

Ne mora to biti samo i isključivo taj poljubac od 6 sekundi, nego on može, na kraju, otvoriti put drugim vrstama komunikacije. Tako ćete se možda nasmijati zbog poljupca, možda i zapričati, pa reći neku lijepu riječ… Zbog tog malo dužeg poljupca nego inače, možda ćete malo pobuditi vezu koja sigurno postoji među vama.

 | Author: Freepik Foto: Freepik

Tijekom tih 6 sekundi ipak odete korak dalje od klasičnog „ljubljenja zbog ljubljenja“. Ovaj postupak potiče stvaranje oksitocina, dopamina, serotonina – a svi oni potiču osjećaj ljubavi tako što smanjuju stres, produbljuju veze među osobama i potiču stvaranje pozitivnih veza s partnerom.

Sve u svemu, radi se u malo uloženog truda, za puno dobivene koristi! A evo i još nekih takvih savjeta:

Zagrljaj od 20 sekundi

Slično kao i poljubac koji je malo duži nego inače, tako i ovaj zagrljaj koji je malo duži od onog koji obično prakticiramo i traje 20 sekundi, također potiče otpuštanje endorfina. Na ovaj način partneri dijele više topline, dobiju uzajamno osjećaj sigurnosti, a zbog tog svega se usporava rad srca i sprječava probleme sa srcem.

Svakodnevna provjera

Kad u svakom danu odvojiš po nekoliko minuta kao vrijeme u kojem možeš podijeliti osjećaje s partnerom, to može biti sjajan način povezivanja, odnosno način na koji se nećete previše udaljiti. Važno je da to bude stalna praksa i da ne prekidate ovaj običaj.

Možda te zanima... 10 znakova da će tvoj partner biti dobar tata Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.