Školarci Slobodne aktivnosti 22. listopada 2015.

Igra u kojoj djeca vježbaju pozornost i aktivno slušanje

Mizi
Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Društvenu igru MIZI - Moj izbor, zdrav izbor kreirao je psiholog Željko Vukobratović, a cilj joj je poticanje djece na kreativnost, kretanje i suradnju te odabir zdravih stilova življenja

Igra MIZI promovira zdrave stilove življenja kroz poticanje na kreativnost, kretanje i suradnju. Za što bolje postizanje rezultata u igri zahtjeva se aktivno slušanje i pozornost, što osim u igri omogućava lakše prolaženje kroz životne situacije jer aktivnim slušanjem nismo toliko usmjereni na same sebe, već svoju pažnju poklanjamo drugima, dok s pozornošću povećavamo uspješnost obavljanja zadataka.

Igru je iskustveno kreirao prof. psih. Željko Vukobratović kao voditelj projekta MIZI - moj izbor zdrav izbor, koji već desetak godina provodi Udruga Suncokret OLJIN po osnovnim školama. Udruga je prošle godine organizirala školsku MIZI ligu gdje su učenici osam različitih osnovnih škola u nekoliko prilika mogli staviti na kušnju snalaženje u igri.

Radi promoviranja aktivno-kvalitetnog provođenja slobodnog vremena i poticanja na zdrave izbore Udruga Suncokret OLJIN poziva sve zainteresirane - mlade, roditelje s djecom, odrasle, umirovljenike - na prijavu za sudjelovanje na "Škrinji MIZI ligu" koja počinje 28.10. u srijedu od 18 do 19:15. Za prijavu je potrebno poslati ime i prezime, dob, spol i telefonski kontakt na email: suncokret.oljin@gmail.com. Prijave su besplatne.

Prezentacija MIZI igre biti će održana u petak, 23.10. u Dućanu Škrinjica, Domjanićeva 8, Kvatrić, od 18 do 19:15. U istom prostoru kasnije će biti održana i liga.

Više info: igramizi.wordpress.com

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Ognjen
    Ognjen

    Evo kratkog filmića o igri... <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/FBorz8gRs9Q" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.