Roditelji Sretna mama 09. prosinca 2021.

Treba li bebama kupovati poklone za Božić?

Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

"Ja sam mama i neću kupiti svojoj bebi ništa za Božić - to je bacanje novca i vi biste trebali učiniti isto!", poručila je jedna mama.

U vrijeme Božića kupovina se pretvara u noćnu moru. Posvuda su gužve, liste ljudi kojima kupujete su predugačke, a ideja je sve manje. Iako bi trebao biti jedan od najljepših dana u godini, Božić je mnogima postao najstresniji dan u godini. Potrebno je kupiti hrpu darova, pripremiti kolače, ukrasiti dom. Za one s malom djecom pomisao da potroše stotine kuna samo na igračke, koje će dijete u nekoliko minuta zaboraviti, prilično je zastrašujuća.

Možda te zanima... Zašto se dijete manje igra kad ima više igračaka? Vrtić

Upravo iz tog razloga, jedna je mama odlučila podijeliti svoje mišljenje oko kupovine poklona u blagdansko vrijeme, prenosi TheSun. Na TikToku je objavila video kao podsjetnik za sve roditelje ovog Božića. Laurie Cepkauskas poručila je roditeljima da ne brinu previše oko božićnih darova za bebe. Koliko god želite uljepšati taj dan svojoj bebi, ne morate zapravo potrošiti niti novčića da je usrećite, smatra ova mama i u videu pokazuje zašto.

"Ovo je samo podsjetnik za roditelje", kaže i pokazuje svoju bebu koja sjedi u stolcu za hranjenje. Pred nju stavlja zvečku i četku za kosu. Beba pogledava oba predmeta, a onda rukom poseže za četkom. Kraj plišane igračke stavila je daljinski upravljač, a kraj senzorne zvečke paket maramica. Naravno, pogađate, beba je odabrala daljinski upravljač i paket maramica. Na kraju, između pelene i igračke, beba bira ovo prvo.

@killinitsince86

Babies at Christmas be like… #babiesoftiktok #funnybaby #christmas

♬ All I Want for Christmas Is You - Mariah Carey

"Ovo je jedna od najboljih stvari koja treba roditeljima kao podsjetnik da ne pretjeruju", "Igračke su zapravo za roditelje", "Istina! Sačuvajmo novac za neke druge stvari", komentirali su drugi roditelji. Stoga, ako brinete što ćete kupiti bebi za prvi Božić, imajte na umu da su potrošena rola WC papira, drvena žlica, prazna bočica vode ili kutija uvijek najzanimljivije stvari. Uz to, nemoj zaboraviti da su prave vrijednosti, ljubav, pažnja, briga, podrška, najljepši i najvažniji pokloni! 

Možda te zanima... Koliko brzo djeci dosade nove igračke? Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.