Važno je pratiti cijene i akcije, a od viška pečenja napravite ukusna jela za četvero koja će vas stajati 30-ak kuna, savjetuje Željka Stošić iz zagrebačkog kluba Papica
Sastojci:
- 2 jaja
- 250 g rajčice
- luk
- paprika
- 2 češnja češnjaka
- kobasica
- kurkuma, mljevena crvena paprika, sol, papar, majčina dušica
Priprema:
1. U tavi na maslinovu ulju prepržite kobasice, dodajte luk i pirjajte dok ne požuti.
2. Umiješajte komade paprike i kuhajte dok malo ne omekša pa dodajte usitnjeni češnjak.
3. U povrće ubacite sjeckanu rajčicu i začine. Poklopljeno pirjajte oko deset minuta pa izlijte u umak jaja.
4. Kuhajte poklopljeno još desetak minuta, dok se jaja ne stisnu.
5. Pospite majčinom dušicom i poslužite s lepinjama.