Slatke, orašaste, čokoladne i tako ukusne. U ovim nougat pralinama želimo uživati čitav dan, svaki dan
Sastojci:
- sirovi lješnjak
- 4 žlica šećera u prahu
- 2 žlice tamnog ruma
- 1/2 žlice narančine kore
- tamna čokolada
Priprema:
1. Lješnjake popržite pa ogulite tako što ćete ih istrljati čistom kuhinjskom krpom.
2. Sameljite ih u multipraktiku toliko dugo dok ne puste ulja i pretvore se u ljepljivu pastu.
3. Pasti dodajte ostale sastojke i rukama oblikujte kuglice.
4. Umočite ih u temperiranu čokoladu, posložite na masni papir i ostavite da se čokolada potpuno osuši.
5. Zatim ih još jedanput prelijte čokoladom i ostavite da se osuši. Poslužite.
Vrijeme pripreme: do 45 min; Broj porcija: 20; Težina pripreme: Srednje
Potražite još slatkih recepata na portalu Gastro.hr