Roditelji Sretna mama 29. srpnja 2019.

'Sa starijim sinom propustila sam toliko trenutaka jer sam se bojala obući kupaći kostim'

Foto: Instagram/tessholliday
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

'Bowie nikada neće znati kako je to imati majku koja ne voli svoje tijelo', napisala je Tess Holiday, plus size model koja se više ne opterećuje svojim tijelom u kupaćem kostimu

Ljeto, nevjerojatno na mnogo načina, može biti okidač za sve one koje se bore s izgledom tijela. Kratke hlače, majice, kupaći kostimi, haljinice, i biti aktivna na vrućini, sve su to stvari koje nam mogu pomoći da se osjećamo samosvjesno dok pokazujemo više kože. Plus size model i majka Tess Holliday govori o tome kako se ne opterećuje svojim tijelom u kupaćem kostimu dok se zabavlja sa svojim najmlađim sinom Bowiejem.

"Bowie nikada neće znati kako je to imati majku koja ne voli svoje tijelo", napisala je u opisu na svoj posljednji Instagram post. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bowie will never know what it’s like to have a mom who doesn’t love her body. 🤯 Mind-blowing huh? I’ve been thinking about this because it’s summer and literally every activity is outside/in the heat, and we have the added pressure of people using toxic diet culture language like “beach bodies”. I’ve been a Mom for thirteen years, and early on with my oldest son, there were countless moments I missed out on. Why? Because I was too afraid to put a bathing suit on. Being seen in public somewhere that I couldn’t hide my fat body in a cardigan was my worst nightmare. I don’t have any photos of me & Rylee at the beach or playing in the pool because I didn’t own a bathing suit from the ages of 13-24. Even though it took me longer than I wished, I have amazing memories like this with Bowie and made up for lost time with my oldest too. Don’t let fear keep you from enjoying your life, you deserve beautiful experiences, and beautiful photographs to remember them by! #effyourbeautystandards #beachbody

A post shared by T E S S H🍒L L I D A Y (@tessholliday) on

Ona objašnjava kako joj je njezina vlastita slika tijela često u glavi u posljednje vrijeme, jer je ljeto i svaka aktivnost je usmjerena na otvoreno. Osim toga, žene imaju "dodatni pritisak“ da budu podložne dijeti i sa svih strana su bombardirane reklamama kupaćih kostima - jer su u stvarnosti, svi su oblici tijela prikladni za pokazivanje na plaži.

mama bikini Možda te zanima... Bikini je neprimjeren za ženu nakon poroda? Pročitajte reakciju mame na ovaj komentar Beba

"Mama sam već trinaest godina, i s najstarijim sinom sam propustila bezbroj trenutaka", napisala je. "Zašto? Zato što sam se previše bojala odjenuti kupaći kostim. Biti vidljiv negdje u javnosti, a da nisam svoje debelo tijelo sakrila kardiganom bila je moja najgora noćna mora."

Mnoge mame vode istu ovu borbu. Svakog ljeta postoje bezbrojni postovi na društvenim mrežama o "stavljanju kupaćeg kostima na sebe" i stvaranju uspomena s našom djecom.

Možeš reći "odi k vragu sa standardima ljepote", odjeni taj kupaći kostim i odi se zabaviti sa svojom djecom na plaži ili bazenu. Tvoja djeca će odrasti gledajući sretnu i samouvjerenu mamu i zauvijek će imati trajne isječke vremena koji će se sačuvati u glavi.  Ali to ne znači da je lako. Daleko od toga. Holliday žali za vremenima i uspomenama koje je propustila sa svojim najstarijim sinom, Ryleeom.

hilaryduff Možda te zanima... Kritiziraju mamu jer je 'neprikladno' odjevena dovela sina u vrtić Roditelji

"Nemam niti jednu fotografiju sebe i Ryleea s plaže jer nisam imala kupaći kostim od 13 do 24 godine", kaže ona. "Iako mi je trebalo dulje nego što sam željela, s Bowiejem imam prekrasne uspomene".

Ono što je ovdje sjajno u Tessinim riječima je da ona ne posramljuje druge žene, nego je inspiracija brojnim drugim ženama. Ne postoji mama koja bi radije sjedila pored bazena ili plaže i čitala neku knjigu nego se sa svojim klincima igrala na plaži i u bazenu. 

Giovanna Fletcher Možda te zanima... Tatina poruka svima koji komentiraju žensko tijelo nakon poroda Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.