Roditelji Sretna mama 22. travnja 2016.

Rad s maloljetnim i mladim majkama izuzetno je važan

djevojka beba mama
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Aktivnosti projekta Mama je mama, koji od 2005. godine provodi Udruga roditelja Korak po korak, predstavljene su na međunarodnoj konferenciji u Amsterdamu

Projekt "Mama je mama" poseban naglasak stavlja na pružanje psihološke, pravne i druge potrebne pomoći i podrške maloljetnim trudnicama i roditeljima te senzibiliziranje javnosti, osobito nadležnih državnih institucija, za njihove probleme i potrebe. U sklopu projekta provode se i aktivnosti educiranja stručnjaka iz područja obrazovanja, socijalne i zdravstvene zaštite o problemima maloljetnih trudnica i roditelja te oblicima pomoći i skrbi, kao i educiranja roditelja o važnosti i načinima komunikacije s djecom o seksualnosti, ljubavi i vezama. 

'Rodila sam sa 16 i izborila se za svoje dijete bez pomoći obitelji

Aktivnosti projekta Mama je mama, koji od 2005. godine provodi Udruga roditelja Korak po korak, predstavljene su na konferenciji "Održivi razvoj i ravnopravnost spolova: Uloga obiteljske politike i primjeri dobre prakse“. Konferencija je održana 19. i 20. travnja u Amsterdamu, a organizirali su je Konfederacija obiteljskih organizacija Europske unije (COFACE) i UN Focal Point on the Family u cilju isticanja važnosti obiteljske politike u provedbi održivih razvojnih ciljeva, s posebnim naglaskom na postizanje ravnopravnosti spolova te osnaživanje djevojaka i žena

silvija stanić | Author: Promo Foto: Promo

'Svi napori usmjereni na pružanje podrške maloljetnim trudnicama i roditeljima'

"Ponosni smo što je naš rad s maloljetnim i mladim majkama prepoznat kao važan te kao primjer ostalim uključenim zemljama i to nam daje dodatni poticaj za nastavak naših brojnih aktivnosti u sklopu projekta 'Mama je mama'. Svi naši napori usmjereni su k prevenciji rizičnih ponašanja mladih te pružanja psihosocijalne pomoći i podrške maloljetnim trudnicama, roditeljima i njihovim obiteljima, a sve kako bismo nastavili stvarati društvo koje djecu smatra svojim najdragocjenijim bogatstvom i postavlja kao prioritet njihovu dobrobit, razvoj i školovanje“, izjavila je Silvija Stanić, izvršna direktorica Udruge roditelja "Korak po korak“. 

Savjetovalište koje nudi pružanje pomoći

Osim specijaliziranog portala www.maloljetni-roditelji.net, za maloljetne i mlade majke i očeve otvoreno je i Savjetovalište u zagrebačkoj Zvonimirovoj ulici kao mjesto okupljanja i razmjene savjeta te pružanja pomoći u skrbi za dijete, nastavku školovanja i zapošljavanju. Savjetovalište je u listopadu prošle godine otvorila Udruga roditelja Korak po korak u suradnji s BNP Paribas Cardif osiguranjem, koje je doniralo sredstva za uređenje prostora, opremanje namještajem i nabavu opreme za bebe.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.