Roditelji Sretna mama 05. veljače 2017.

Medicinski fenomen: Najmlađa majka na svijetu rodila je s 5 godina

Lina Medina
Foto: Lihat Foto/Twitter
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Peruanska djevojčica u medicinskoj je povijesti zabilježena kao najmlađa majka ikad

Lina Medina rođena je 1933. u peruanskom gradu Ticrapu. U dobi od samo pet godina, roditelji su je doveli u bolnicu jer je imala abnormalnu tvorevinu na području abdomena, za koju su vjerovali da je cista ili tumor, no nakon što su je liječnici pregledali, otkrili su zapanjujuću činjenicu - djevojčica je u sedmom mjesecu trudnoće! Liječnik dr. Geraldo Lozada preuzeo je slučaj, a on ju je odveo u specijaliziranu bolnicu za žene gdje je definitivno potvrdio trudnoću.

Lina je kao tako mala djevojčica mogla ostati trudna zbog stanja koji se naziva preuranjeni pubertet, koji u osnovi označava rani početak spolnog razvoja. Kod većine djevojaka on počinje u dobi od 11. do 13. godine s prvom menstruacijom, no kod Line je menstrualni ciklus počeo već s tri godine, a imala je razvijene grudi sa četiri godine.

U svibnju 1939. službeno je postala najmlađa majka u povijesti rođenjem dječaka kojeg su porodili carskim rezom, kako je Lina sukladno svojoj dobi imala premalenu zdjelicu za porod. Beba je rođena s 2700 grama, dobrog zdravlja i općeg stanja te mu je Lina dala ime Gerardo. Već za nekoliko dana "mama" i beba pušteni su iz bolnice.

Žena koja je rodila najviše djece u povijesti - kako je to moguće?

Nikad se nije saznalo tko je otac djeteta

Kao što bi se i očekivalo, nagađalo se kako je dijete plod seksualnog zlostavljanja. Linin otac je trenutno uhićen i ispitivan zbog sumnje na silovanje i incest, no pušten je zbog nedostatka dokaza. Sama Lina nikad nije otkrila tko je otac njenog djeteta, kao ni okolnosti u kojima je došlo do začeća. Prema članku iz 1955. koji je analizirao slučaja, u selu u kojem je Lina rođena bile su česte svečanosti Indijanaca. "One su često završavale orgijama, a silovanje na tako nečem ne bi bilo nemoguće", pisalo je. Kroz godine većina ljudi je priču o Lininom majčinstvu nazivala običnom prevarom, no brojni su liječnici pregledali dokaze zabilježene u medicinskoj povijesti, od biopsija do fotografija i rendgenskih slika male Line.

Potresne priče djevojčica-majki diljem svijeta

Gerardo je odrastao vjerujući kako mu je Lina sestra, no u dobi od deset godina dječak je ipak saznao kako mu je ona biološka majka. Živio je do dobi od 40 godina, kad je 1979. iznenada umro od bolesti koštane srži. Lina Medina je uspješno završila školu te je kasnije radila kao tajnica liječniku koji je vodio njen slučaj, dr. Lozadi. On joj je pomogao sa školovanjem. Kasnije se u udala te drugog sina rodila u dobi od 38 godina - čak 33 godine nakon prvog. Sve do svoje smrti, u studenom 2015., Lina je odbijala razgovore s medijima i nikad nije otkrila pravi identitet oca njenog prvog, preminulog djeteta.

Express.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.