Roditelji Zanimljivosti 02. svibnja 2016.

Žena rođena s dvije vagine rodila djecu iz odvojenih maternica

djevojčica trudnica trudnoća ultrazvuk
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Faye je dijagnosticirana dvostruka maternica kad je imala 14 godina i liječnici su joj rekli da su male šanse da će ikad imati djece. Sad je majka dvogodišnjeg Georga i sedmogodišnje Molly, koji su rasli u različitim maternicama

Kad je Faye Wilkins imala 14 godina, počela je osjećati jaku bol tijekom puberteta. Majka ju je odvela liječniku, ali se činilo da simptomi samo postaju gori. Nakon opsežnog testiranja, liječnici su otkrili o čemu se radi. 32- godišnja Faye iz Plymoutha u Engleskoj, rođena je s dva seta reproduktivnih organa: dvije vagine, dva cerviksa i dvije maternice. Rekli su im da su male šanse da će ikada postati majka. Samo osam mjeseci nakon dijagnoze uterus didelphys to jest dvostruke maternice, došlo je do rupture jedne od njenih maternica. 

'Zbog pucanja i više od 100 šavova, nakon poroda počinje moja noćna mora'

Nakon šest spontanih pobačaja rodila Molly

Liječnici su odlučili da je najbolje da Faye ide na operaciju na kojoj će spojiti njene dvije vagine u jednu. Iako je operacija bila uspješna, rečeno joj je nema gotovo nikakve šanse da će ikad moći začeti dijete. Kao što su liječnici predvidjeli, kad je Faye pokušala imati dijete bila je suočena s gubitkom poslije gubitka. Imala je šest spontanih pobačaja, vjerojatno zbog nedovoljno prostora i teške implantacije u maternicu. 

Žena zatrudnjela nakon analnog seksa

Ipak je uspješno rodila Molly koja sad ima sedam i Georga koji je star dvije godine. Bebe su rasle u odvojenim maternicama. Nakon što je prošlo najkritičnijih prvih 12. tjedana, Faye se odlučila na kirurški postupak serklaža - postupak kojim se stavlja šav na cerviks (vrat maternice) kako bi se zatvorio i spriječio pobačaj. Molly je bila zdrava, ali joj je ponovno rečeno da neće moći imati više djece. Rastala se od Mollyinog oca ubrzo nakon toga. 

Prerano otvaranje u trudnoći

Sin rastao u lijevoj maternici, kći u desnoj

Kad je upoznala svog novog partnera i ponovno se zaljubila, uskoro je saznala da je ipak opet trudna. Bebe je ovaj put rasla u njenoj lijevoj maternici, za razliku od Molly koja je bila u desnoj maternici. Izjavila je za NY Post da je trudnoća bila teška i stalno je brinula hoće li izgubiti bebu. Liječnici su joj dali steroide kako bi pomogli Georgeu da mu se razviju pluća za slučaj da bude prijevremeno rođen, što se i dogodilo. George je rođen sedam tjedana ranije, ali sad je zdravo dijete. 

"Želim da se podigne svijest jer je nevjerojatno koliko je medicinskih stručnjaka ne zna za ovu dijagnozu i svaki put kad idem na ginekološki bris, uvijek me iznova začuđuje koliko malo znaju i kakva čudna pitanja postavljaju", izjavila je Faye za New York Post.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.