Roditelji Sretna mama 19. ožujka 2016.

Koncertom se obilježava Svjetski dan sindroma Down

sindrom down koncert
Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Diljem svijeta 21. ožujka obilježava se Svjetski dan sindroma Down. Brojka 21 simbolizira jedan kromosom viška na 21. paru kromosoma. Udruga Down Zagreb i ove godine organizira koncert koji će se održati u nedjelju, 20.3. na Zrinjevcu

Dugo očekivano proljeće u Zagrebu i ove će godine najaviti Udruga za sindrom Down Zagreb koja već tradicionalno na zagrebačkom trgu Zrinjevac organizira koncert i obilježavanje Svjetskog dana sindroma Down. Na koncertu pod nazivom 'Sunčana strana dlana' nastupit će brojne zvijezde s kojima svake godine zapjevaju i zaplešu brojni članovi zagrebačke Udruge za sindrom Down, članovi njihovih obitelji, prijatelji i sugrađani.

U nedjelju, 20.3. će svojim nastupom na Zrinjevcu Svjetski dan sindroma Down obilježiti Jelena Rozga, Colonia, Psihomodo Pop, Jacques Houdek, Teška industrija, Vatra, Klapa 'Sveti Juraj' – HRM, Luka Nižetić, Minea i Sandi Cenov.  

"Sretni smo što ćemo i ove godine na jednom od najljepših zagrebačkih trgova moći zahvaliti našim sugrađanima na potpori koju nam iskazuju tijekom godine. Posebna zahvala ove godine ide Gradu Zagrebu, odnosno gradonačelniku Milanu Bandiću uz čiju smo pomoć dobili novi, primjereniji prostor za Udrugu. U novom prostoru ćemo moći provoditi više aktivnosti za djecu, ali i za roditelje kako bi se što lakše nosili s izazovima koje u obitelj dolazi s djetetom koje je rođeno sa sindromom Down. Pozivamo sve koji su u mogućnosti da u nedjelju dođu na Zrinjevac, na koncert i veselo druženje", izjavila je Natalija Belošević, predsjednica Udruge za sindrom Down Zagreb. 

Koncert je i ove godine omogućio generalni sponzor, INA, d.d., a pokrovitelji su i Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović, Grad Zagreb, Zagrebačka županija te Ministarstvo socijalne politike i mladih. 

Kako bi što kvalitetnije nastavili s radom u novim prostorima, zagrebačka Udruga za sindrom Down prikuplja donacije za uređenje prostora. Opremanje prostorija možete podržati uplatom na račun: HR32 2360 0001 1016 1773 6 kod Zagrebačke banke ili zvanjem na broj 060 92 00 (5 kn + PDV). Udrugu se može donirati i putem materijala koji su potrebni za uređenje i opremanje prostora za rad s djecom.   

21. ožujka se diljem svijeta obilježava Svjetski dan sindroma Down. Brojka 21 simbolizira jedan kromosom viška na 21. paru kromosoma. Zahvaljujući predanom radu članova obitelji i udruga, osobe sa sindromom Down u Hrvatskoj imaju priliku ostvariti pravo na edukaciju i uključivanje u svakodnevne aktivnosti. Na području Zagreba i Zagrebačke županije živi oko 140 osoba sa sindromom Down, a svi oni će u novim prostorima Udruge imati znatno kvalitetniji pristup rehabilitaciji, savjetovanju i edukaciji.

Više informacija potražite i na stranici Udruge Down Zagreb

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.