Roditelji Sretna mama 27. siječnja 2015.

Kako vam se seksualni život promijenio otkad imate dijete?

roditelji dijete krevet
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U veljači, mjesecu ljubavi, tema akcije 'Podijelite priču' je seksualni život nakon rođenja djeteta. Najbolje priče koje nam pošaljete objavit ćemo anonimno, ili s vašim imenom i fotografijom, ovisno o vašoj želji

Rođenje djeteta mijenja nas na razne načine, a često se nakon njega promijeni i naš seksualni život. U prvim tjednima i mjesecima mnoge su mame toliko okupirane svojom bebom da im ne preostaje ni vremena ni energije za strastvene trenutke s partnerom, neke se zbog posljedica teškog poroda čak i boje prvog spolnog odnosa, dok neke žene, pogotovo ako im je u trudnoći seks bio zabranjen, jedva dočekaju trenutak za ovakvo izražavanje bliskosti.

I odnos prema vlastitom tijelu može se promijeniti. Možda vam se ne sviđa kako ono sada izgleda, pa vas je strah da se neće sviđati ni vašem partneru, ili ste, s druge strane, upravo kroz trudnoću i porod počeli više prihvaćati i voljeti svoje tijelo pa vam je i lakše u njemu uživati. 

Vaša seksualna želja u velikoj mjeri može ovisiti i o ponašanju vašeg partnera. Ako vam se čini da je sve samo na vama, možda ćete biti toliko umorni da vam uopće neće biti do seksa s njim, ali ako osjetite da imate njegu podršku i vidite koliko je dobar u ulozi oca, mogli biste otkriti da vam je više seksi nego ikad prije.

Još jedna velika promjena koju roditeljstvo donosi je da gotovo više nikad niste sami kod kuće, osim ako to posebno organizirate. Sada pažljivije birate vrijeme i mjesto za vođenje ljubavi, no ipak se može dogoditi da vas dijete zatekne u nezgodnom trenutku.

Je li vam išta od ovoga poznato, ili imate neko sasvim drugačije iskustvo? Kakva je vaša priča o seksualnom životu otkad imate dijete? Podijelite ju s nama, jer je to tema naše akcije 'Podijelite priču' u veljači - mjesecu ljubavi.

Kako poslati priču?

Ako još niste, registrirajte se i sprijateljite se s profilom Klokanica na našoj društvenoj mreži te nam kroz Poruke redakciji pošaljite svoju priču. Najbolje priče ćemo objaviti, s vašim imenom i fotografijom, ili anonimno, ovisno o vašoj želji.

Pročitajte priče mama s Klokanice koje su do sada sudjelovale u akciji 'Podijelite priču':

Prvih mjesec dana s bebom

'Tješili su me da nisam loša mama ako nemam dovoljno mlijeka'

'Nakon carskog reza nisam mogla držati svoju bebu'

'Moja curica, rođena sa samo 480 grama, izborila se za život'

'Bože moj, što da radim s ovim djetetom?'

Kako znam da sam dobra mama?

'Odgoj dječaka bio mi je veliki izazov'

'Čini se da svi znaju odgajati moju djecu, osim mene'

'Izborila sam se da moje dijete u bolnici dobije adekvatnu skrb'

'Plakala sam kad sam vidjela poklon svoje kćeri'

Priče s poroda

'Nisam ni počela tiskati, a već sam rodila'

'Nakon poroda imala sam noćne more'

'Odbila sam epiduralnu, a onda požalila'

'Probudila sam se usred carskog reza'

'Moj je porod davno izašao iz mode - ni brz, ni bezbolan'

Priče o dojenju

'Milijun puta dnevno htjela sam odustati od dojenja'

'Dojila sam dijete do tri i pol godine iako su se svi zgražali'

'Uz bočicu i cjevčice napokon sam počela dojiti'

'Zbog problema s dojenjem bila sam na rubu depresije'

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.