Roditelji Sretna mama 12. ožujka 2019.

Draga zaposlena majko, sve dobro radiš!

Foto: Guliver
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

'Ne samo da inspiriraš svoju generaciju, nego i potičeš one koje će doći nakon tebe - tvoja djeca te vide kako neumorno radiš i tako ih učiš najvažnijim životnim lekcijama', poručila je Lauren McKinley, supruga i majka troje djece za portal Baby-chick

Znam da postoje dani kada se osjećaš iscrpljeno. Osjećaš se kao da je težina cijelog svijeta na tvojim ramenima, kao da ima previše potreba koje se vrte oko tebe. Vidim te kako juriš kroz jutro, pokušavajući upiti što više sekundi sa svojom djecom prije nego što ih odvedeš u vrtić ili školu i odeš na posao.  Znam da ti se srce u tim danima slama pogotovo kada ti mali slatki glas kaže: "Mama, ne želim ići u vrtić (školu). Samo želim ostati doma i igrati se".  Uf, kako to boli kada se pozdravljamo taj dan.

Život s četverogodišnjakom: 'Ovo ja plačem na parkiralištu vrtića'

Postoje dani kada se osjećaš kao da nitko ne razumije kada pokušavaš balansirati. Čini se da je uvijek izvan tvog dosega. Znam da se stalno pitaš radiš li ispravnu stvar, donosiš li dobre odluke. Radiš li dovoljno na svojoj karijeri? Posvećuješ li se dovoljno svojoj djeci?

Možda te zanima... Majčinstvo je poput dva posla na puno radno vrijeme Roditelji

Ali mama, dobro me poslušaj!

Ti si dovoljna.
Ti si dovoljna.
Ti si dovoljna.
Sve dobro radiš.

majka djeca ljubav Možda te zanima... 6 stvari koje zaposlene mame ne žele čuti Roditelji

Dovoljna si za svoju djecu. Tvoji poljupci njima su cijeli svijet. Kako zračiš kad dođeš po djecu i kad te oni vide, donosi im život svaki put. Priče za spavanje koje si im čitala. Vikend druženja. Obiteljski odmor. Igranje po parkovima. Gradiš uspomene koje će trajati cijeli život.

 | Author: Guliver Foto: Guliver :Znanstvenici su dokazali da zaposlene majke odgajaju odgovorniju i uspješniju djecu

Dovoljno radiš i za karijeru. Čak i kada si iscrpljena nakon što si imala burnu, neprospavanu noć pokušavajući smiriti ili nahraniti svoje dijete, uvijek nađeš snage za posao i svaki zadatak napraviš.  Čak i kada se boriš s poslom i duboko kopaš u sebi kako bi opet pronašla i vratila onu strast koja te na početku privukla u karijeri. Tvoj poticaj i predanost su inspiracija. 

Ne samo da inspiriraš svoju generaciju, nego i potičeš one koje će doći nakon tebe - tvoja djeca te vide kako neumorno radiš i tako ih učiš najvažnijim životnim lekcijama. Oni uče najvažnijim vrijednostima. Oni uče koliko je važno slijediti svoje snove. Oni uče da su i oni sposobni naporno raditi za ono što žele i za uspjeh. Daješ im lijepi primjer kojeg će se sjetiti u godinama koje su pred njima. 

mummy code Možda te zanima... 'Mislite da zaposlene majke drže sve pod kontrolom? Hm... ne!' Roditelji

Zaposlena majko, radiš sjajan posao. Kažu da s vremenom postaje lakše. Nisam sigurna da će biti lakše - ujutro će uvijek biti teško reći zbogom svojim bebama. Uvijek će biti teško raditi dugo u noć, nakon što djeca odu spavati. Teško je. Ali, to je tako vrijedno. Ali bez obzira na sve, ti ćeš osjetiti radost, bit ćeš sretna.  Uvijek će ti se činiti da je to balansiranje van tvojih mogućnosti, ali ispunjena si srećom i zadovoljstvom i to je najvažnije.  Ispunjenje je u spoznaji da odgajaš male ljude koji će prerasti u snažne, samouvjerene odrasle osobe koji vjeruju da je vrijedno slijediti svoje snove. Ljepota je u onim trenucima i vremenu koje provodiš sa svojom obitelji. I, postoji to zadovoljstvo dok gradiš karijeru , kao i dok gradiš svoju obitelj.

Nemoj odustati, mama! Čak i u teškim danima postoji ljepota. Budi prisutna. Upijaj slatke trenutke. Svi smo tako ponosni na tebe.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.