Roditelji Sretna mama 06. svibnja 2019.

Biti roditelj s multiplom sklerozom: ‘Moj sin je pobjegao od mene’

Foto: Instagram/selmablair
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Selma Blair je bila vrlo iskrena u dijeljenju uspona i padova iz svog života s multiplom skrelozom. U svom najnovijem Instagram postu, podijelila je neke srceparajuće istine o roditeljstvu s kroničnom bolešću.

Prošle jeseni Selmi Blair dijagnosticirana je multipla skleroza (MS). Da živi s multiplom sklerozom, glumica je otkrila u listopadu prošle godine nakon što je uhvaćena kako shopping obavlja pomoću štake, odlučila je otkriti da se nedavno morala suočiti s teškom dijagnozom za koju je godinama vjerovala kako su samo prolazne tegobe

Kelle Bryan Možda te zanima... Pjevačica zbog bolesti ne smije dotaknuti svoju djecu Roditelji

Od tada, Blair je bila vrlo iskrena u dijeljenju uspona i padova svog života s MS-om. U svom najnovijem Instagram postu, podijelila je neke srceparajuće istine o roditeljstvu s kroničnom bolešću. 

"Ovo je istina", piše ona u naslovu. "Zlo mi je." Selma leži na podu i mazi plišanu životinju. "Povraćam i sve ono što nije pristojno javno govoriti. Moj sin je pobjegao. Od mene."

Podijelila je sliku nakon što je primila medicinski tretman za svoju MS, rekavši da "uzimaju danak“ i često je čine bolesnom. Samohrano roditeljstvo teško je samo po sebi (Blair i njezin bivši suprug razveli su se prije nekoliko godina i dijele skrbništvo nad svojim sinom, Arthurom). A roditeljstvo s kroničnom bolešću je gotovo nezamislivo za sve nas koji svoje zdravlje uzimaju zdravo za gotovo

Selma Blair sa sinom Možda te zanima... Slavna glumica vrištala u avionu dok je petogodišnji sin sve gledao Roditelji

No, ona je sposobna za sve to - jer mora. Kao i druge mame. "Proći ću kroz ovo", napisala je Selma. "Radimo. To će proći...Tako mi je drago što sam to ja, a ne moje dijete. "

Kada je na početku podijelila vijest o svojoj dijagnozi, objasnila je kakav je život s MS-om. "Imam multiplu sklerozu. Invalid sam. Ponekad padnem. Stvari mi ispadaju iz ruku. Sjećanja su mi maglovita..., a moja lijeva strana traži upute pokvarenog GPS-a za smjer kretanja",  otkrila je kad se saznalo da je bolesna, a u veljači ove godine je prvi put nakon priznanja prošetala crvenim tepihom. 

Dok je točan uzrok multiple skleroze još nepoznat, znanstvenici vjeruju da je bolest potaknuta još neidentificiranim okolišnim čimbenikom kod osobe koja je genetski predodređena za nju. Prema Nacionalnom društvu MS, multipla skleroza uključuje imunološki proces u kojem je abnormalni odgovor imunološkog sustava tijela usmjeren protiv središnjeg živčanog sustava (CNS). CNS se sastoji od mozga, kičmene moždine i optičkih živaca.

trudnica doktor liječnik pregled Možda te zanima... Kako autoimune bolesti utječu na plodnost i trudnoću? Trudnoća

Izuzetno je imati osobu poput Selme Blair koja koristi svoju platformu za rasvjetljavanje stvarnosti život s multiplom. Ona nudi svijetu uvid u to kakav je svakodnevni život za nekoga s kroničnom bolešću i pokazuje svijetu da je u redu da ne bude sve u redu.

"Ne mogu zamisliti da se opet osjećam dobro. #težak dan. Prolazimo. #realitycheck", napisala je još Selma. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.