Roditelji Sretna mama 05. svibnja 2016.

5 savjeta za samohrane majke

mama i dijete
Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Biti samohrana majka je naporan zadatak, a vrijeme koje posvetite sebi vrlo je važno kako biste se mogli odmoriti i suočiti se sa svakodnevnim izazovima

Svi znamo kako život nije med i mlijeko, ali samohranim majkama on pruža dodatne izazove svakoga dana. Evo nekoliko savjeta koji mogu biti korisni samohranim majkama.

1. Ne zapostavljajte sebe

Biti samohrana majka je naporan zadatak, a vrijeme koje posvetite sebi vrlo je važno kako biste se mogli odmoriti i suočiti se sa svakodnevnim izazovima.

2. Razvijte i proširite mrežu podrške

Vaša uža obitelj i najbliži prijatelji su najbolji sistem podrške koji imate. Međutim, ukoliko biste oformili ili se priključili grupi samohranih majki, imali biste i dodatnu podršku i pomoć.

3. Štedite

Zaposlenim i nezaposlenim majkama vrlo je važno da ostavljaju novac sa strane i da imaju kontrolu nad financijama. Određena količina novca ne može biti dovoljna za dobru budućnost vas i vašeg djeteta, zato je bitno da na vriijeme počnete štediti.

4. Izrazite svoje osjećaje

Izražavanje bijesa i tuge je od izuzetne važnosti za vaše emocionalno, ali i fizičko zdravlje. Vaše bračno stanje može biti posljedica razvoda ili smrti partnera. Povjerite prijatelju kako se osjećate ili to napišite na papiru. Napravite nešto što će vas smiriti i navesti da nastavite dalje.

5. Usredotočite se na pozitivne stvari

Uvijek je lakše reći nego napraviti, ali biti pozitivan i kloniti se negativne energije, vještina je koju svaka samohrana majka treba usavršiti. Odbacite bol, žaljenje ili krivicu iz prošlosti koja vam ne dopušta da nastavite dalje, ispunite srce i razum pozitivnošću. Neka vaše dijete promatra strategije koje radite i upija ih za svoje bolje sutra.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.