Roditelji 27. listopada 2023.

Restoran naplaćuje 50 dolara „odraslima koji nisu sposobni biti roditelji“. Čekaj, što?!

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Restorani i djeca. Već dugo znamo da ta kombinacija često izaziva burne rasprave i da o toj temi postoje vrlo različita stajališta. Tako je u svemu, naravno, ali ovo nekad djeluje baš vrlo neobično, posebno kad ode u ovakve krajnosti…

Ponekad jednostavno volimo otići u restoran. I nekad, istina, poželimo otići sami, odnosno u društvu odraslih osoba, a nekad to ne ide baš tako i zapravo želimo jednostavno otići s djecom u restoran. Poželimo, normalno, nekad ne pojesti ručak doma, nego iskoristiti tu privilegiju da nam netko drugi nešto skuha.

Možda te zanima... Restoran zabranio ulaz djeci: 'Ne znaju se ponašati, a roditelje nije briga' Vrtić

No, djeci restorani nekad i nisu omiljena mjesta. Ili možda baš jesu, pa se zato tamo opuste i uživaju i rade sve što im padne na pamet i guštaju… E, ali to je nekad na način neprimjeren restoranu. Nekad je problem u tom što ostali posjetitelji imaju nultu toleranciju na malu djecu, a nekad je i problem to što roditelji ne znaju kad je vrijeme djetetu reći 'dosta' ili pak otići kući.

Često su se zbog takvih situacija javljale razne zabrane s kojima se nisu baš svi slagali, pa tako nije jedan restoran u svijetu zabranio ulazak maloj djeci, neki ne žele imati baš ništa prilagođeno djeci, a neki – naplaćuju posebnu naknadu roditeljima neposlušne djece u restoranu.

U Blue Ridgeu, u Georgiji, jedan vlasnik restorana pokušao je uzeti stvar u svoje ruke te zaprijetio da će gostima roditeljima neposlušne djece naplatiti dodatnih 50 dolara ako jedu kod njega. Kad je to podijelio na društvenim mrežama, nije trebalo dugo da ta vijest obiđe svijet.

Restoran Toccoa Riverside gostima nudi vrhunska južnjačka jela na lijepoj lokaciji tik uz obalu rijeke, s unutarnjim i vanjskim stolovima, navodi se na njegovoj web stranici. Može se pohvaliti svježim lokalnim namirnicama, domaćim slasticama, "sretnom stolicom" uz rijeku i seoskom suvenirnicom. Zanimljivo je da nude i dječji meni, što daje naslutiti da su mališani dobrodošli.

No, ako se malo pomnije pogleda jelovnik, može se uočiti nešto neobično. Uz napomene o dodatnim naknadama (kao što je naknada od 3 USD za dijeljenje hrane), tu je i zanimljiva rečenica: "Doplata za odrasle: Za one koji ne znaju biti roditelji $$$___."

Naime, ubrzo se doznalo da je vlasnik nekima koji su došli u ovaj restoran s djecom, prijetio naplatom dodatka od 50 USD ako se djeca ne budu pristojno ponašala.

Možda te zanima... 'Zabranjen ulaz djeci mlađoj od 10 godina' - biste li ušli u takav restoran? Roditelji

“Ako imate djecu, apsolutno izbjegavajte ovo mjesto pod svaku cijenu”, piše u kritikama ovog restorana. “Najbezobrazniji vlasnik! Napravio je ogromnu scenu ispred cijelog restorana jer su nam djeca ‘trčala kroz restoran’ — bila su dolje uz rijeku. Rečeno nam je da moramo 'ići u Burger King i Walmart' i da smo loši roditelji. Imaju doplatu od 50 dolara za 'zločestu djecu'. Bili smo grupa od 21 osobe i naš je poslužitelj bio NEVJEROJATAN i previše se ispričavao. Užasna poslovna praksa, nikada se nećemo vratiti.”

I nisu jedini s ovakvim iskustvom, kažu Google kritike i ocjene.

“Vlasnik je izašao i rekao mi da dodaje 50 dolara na moj račun zbog ponašanja moje djece”, napisala je druga osoba. “Moja djeca su gledala tablet dok nije stigla hrana, jela su svoju hranu i moja žena ih je izvela van dok sam ja čekao i platio račun.”

“Ne idite ako imate djecu”, glasi jedna recenzija. “Bilo je nas troje odraslih, 2 djece i naša beba od 4 mjeseca i otkako smo ušli, ružno su nas gledali. Kasnije je moja žena nunala bebu (nije plakala, samo da ju uspava) i 'menadžer' joj je rekao da se to ne radi u fensi restoranu (naravno ovo nije fensi restoran) i kasnije nam je pomaknuo kolica na loš način. Ni hrana nije dobra.”

Hm, ne zvuči kao mjesto kamo bismo otišli – s djecom ili bez. Zahvalni smo dovijeka na Google kritikama, Trip Advisoru i sličnim mjestima!

Možda te zanima... Je li djeci mjesto u restoranima? Vlasnik restorana ostavio poruku: 'Ostavite neodgojenu djecu kod kuće!' Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.