Beba Zdravlje i njega bebe 22. lipnja 2022.

Mama promijenila bebi pelenu za stolom u restoranu. Je li dopustivo?

Foto: Guliver
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

"Moja je prijateljica promijenila pelenu svoje bebe na stolu u restoranu dok sam još jela - bila sam apsolutno zgrožena", napisala je jedna žena na forumu i izazvala burnu raspravu.

Ne postoji pravo ili pogrešno vrijeme ili mjesto kada je riječ o rješavanju potreba bebe. No, kada mijenjaju zaprljanu pelenu na javnom mjestu, većina roditelja barem pokušava promotriti ljude oko sebe - ili smo barem tako mislili. Čini se da se jedna mama nije previše brinula oko gostiju u lokalnom kafiću u kojem je bila kad je odlučila promijeniti pelenu svoje bebe na stolu za kojim su jeli njezini prijatelji.

Naravno, prijatelji nisu bili pretjerano sretni kada je mama jednostavno pomaknula tanjure na drugu stranu prije nego što je svoju bebu stavila na stol ispred sebe. Žena je objasnila da kafić ima toalet i dio za presvlačenje beba, pa nije mogla razumjeti zašto ih njezina prijateljica nije koristila.

Možda te zanima... Je li pristojno? Mama promijenila bebi pelenu u tuđem dnevnom boravku Beba

Pitajući se je li jedina koja je to smatrala neprimjerenim, objavila je na portalu Mumsnet-u podulji esej i upitala druge žene što misle o tome. U objavi je pojasnila što se točno dogodilo:

"Upravo sam bila na kavi s mojim prijateljem i nekoliko mama koje prije nisam poznavala. Bili smo u kafiću s prostorijama za presvlačenje beba, a ona je, nakon što smo popili i pojeli, pomaknula tanjure na jednu stranu, stavila bebu na dekicu i promijenila pelenu na stolu....dok smo još pili našu kavu! "

Naglasila je da bi to možda i bilo u redu da ne postoji druga mogućnost i da ne postoje prikladne prostorije na raspolaganju roditeljima. "Spomenula sam to svojoj prijateljici na povratku, a ona je rekla da je to i prije radila jer je tako mnogo lakše i brže", nastavila je.

Drugi su se roditelji složili kako je mijenjanje pelena na stolu ugostiteljskog objekta u potpunosti neprimjereno, a mamu su prozvali lijenom. "To je grozno. Kao da dopustite svom djetetu da obavlja nuždu u kahlici pokraj stola, a ne odvedete ga u toalet. Stvarno su neki roditelji lijeni", ljutito je komentirala jedna žena. Druga je napisala: "Promijenila sam pelenu na stolu u dječjoj igraonici, ali osobno to ne bih nikada radila u  kafiću ili restoranu."

Pelene Možda te zanima... Video: Mamin čarobni trik za mijenjanje pelena nemirnoj bebi Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.