Roditelji 20. studenoga 2023.

Poklonila je mami sasvim jednostavan dar za rođendan i promijenila joj život

Foto: Unsplash+
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Nije tajna da se mame puno toga odriču za svoju djecu, a nekad su to čak i vlastiti snovi, i to bez obzira na to jesu li lako ili teže ostvarivi – jednostavno na njih zaboravimo. Ova se mlada žena svojoj mami odužila za sve takve zaboravljene stvari…

Gotovo je nemoguće pronaći mamu koja ne mašta o nečem i nema neki svoj neostvareni san, možda upravo zato što je – mama. Naravno, uvijek se može pronaći način, ima lako ostvarivih snova za koje se isplati potruditi, posebno kad djeca već pomalo odrastu, ali nekako uvijek stavljamo svoju djecu ispred sebe. I tako iz dana u dan. Sve dok naše „gnijezdo“ ne ostane prazno kad naši „ptići“ odlete. I onda shvatimo što smo sve propustili i shvatimo kako napokon imamo vremena za sve što želimo – ali mislimo da je prekasno.

Možda te zanima... Depresija mama kućanica nije dijagnoza, ali mnoge će znati o čemu govorimo… Roditelji

E, pa jedna je mlada žena svojoj mami poklonila poklon koji je promijenio sve. Doslovno. Tiktokerica Rachel Sevcik je sretnica koja je imala mamu uvijek uz sebe. Dok je odrastala, njena mama nije radila, nego je bila domaćica, a Rachel je svjesna da je to bila privilegija. Kad se mami bližio 52. rođendan, Rachel je upravo odlazila na fakultet, što je značilo da će mama ostati sama u domu, a ona je poželjela potaknuti je da napravi nešto što je oduvijek htjela, a nikad nije.

Kad je u trgovini kupila maleni znakić na kojem je pisalo „Pokušaj“, Rachel nije bila niti svjesna što će potaknuti. Uz taj znak, napisala je mami pismo koje se svodilo na: „Mama, pokušaj“, a u njemu je pisala kako bi se mama trebala posvetiti nečem što je oduvijek željela, a nikad nije jer je djecu stavljala na prvo mjesto.

Njena mama oduvijek je željela pisati, ali nikad nije. Bila je to žrtva koju je spremno podnijela, kao i svaka mama, a učinila bi to i opet, sigurni smo – baš kao i svaka mama. No, Rachel je uspjela u tom da podsjeti mamu na to kakva je osoba bila prije nego što je postala majka.

Rachel je objavila video sad, osam godina nakon što joj je poklonila onaj poklon, a njena mama je tih osam godina kasnije – spisateljica. Pridružila se raznim grupama pisaca, objavila kratku priču, bila koautorica knjige i dovršila svoju prvu knjigu, te radi na drugoj knjizi.

Wow, zar ne? Fascinantno je to što možemo napraviti ako samo u pravom trenutku na pravi način izrazimo podršku koja mamama tako treba nekad, koja će im poslužiti samo kao poguranac da ostvare ono što žele i o čem su maštale.

@theraeraeshoww My hero 🫶🥹 #momtok ♬ original sound - Rachel Sevcik

Rachel u videu kaže: “Ona će za otprilike mjesec dana napuniti 60 godina. I sad kad me ljudi pitaju čime se moja mama bavi, kažem ‘Ona je spisateljica.’”

Pa nije li to divno?!

Inače, nedavno istraživanje portala Baby Center pokazalo je da se 22% mama osjeća kao da su "samo mame". A ti se osjećaji ne mijenjaju nužno nakon što djeca odrastu - oni se samo produbljuju što su dulje bile majke i što su imale više djece, stoji u studiji.

Gesta ove mlade žene oduševila je, očekivano, mnoge. Jedna je mama u komentarima napisala: "Kad bi mi moje dijete napisalo pismo/znak u kojem kaže "pokušaj. učini što god želiš nakon što si nas stavio na prvo mjesto", rasplakala bih se."

Drugi su se pridružili sličnim komentarima u kojima iskazuju divljenje ovom postupku.

Jedna mama koja je također bila kućanica napisala je: “Sa 48 godina ja sam mama u praznom gnijezdu koja se vraća u školu i postat će terapeut. Nikad nije prekasno."

Jedna je žena za svoju majku napisala: “Ovo je divno, moja mama je slična. Bila je nevjerojatna mama kućanica, majka petero djece, 20 godina, a onda se vratila na posao i postala je ŠEF!" napisala je.

Divno je ovo čitati i čuti, jer to je ono što zaslužuje svaka mama!

Možda te zanima... Mama kućanica pokazala mužu 'što zbilja radi cijeli dan' Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.