Roditelji 05. travnja 2023.

Mamina teorija: Mame prijateljice je gotovo jednako teško naći kao i jednoroge

Foto: TikTok snimka zaslona
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Svako životno razdoblje povlači sa sobom neke nove ljude u našem životu. Tako je i s razdobljem kad postanemo roditelji. No, nekako se čini da je baš u tom razdoblju najteže pronaći nove prijatelje…

Kad postaneš mama, jednostavno moraš s drugima podijeliti iskustva. Osim što si na samom početku usamljena, što ti je sve novo, čak ni kako vrijeme odmiče nekako nije puno drukčije. Trebaju ti prijateljice, ali ne bilo kakve. One „stare“, nadamo se, imaš i dalje, barem većinu. I s njima ćeš uvijek rado otići na kavu i pohitati im u zagrljaj, daleko od djece. No, ako one uglavnom nemaju djecu ili su već odavno svoju djecu poslale u svijet, teško će ti biti poistovjetiti se s nekim stvarima kad si s njima.

Drugim riječima, ma koliko ti mislila da ti je dosta razgovora o djeci, dobro ti dođe prijateljica s kojom možeš prokomentirati sve što se trenutno događa u tvom roditeljskom životu. I prijateljica s kojom možeš provesti najbolje vrijeme dok se klinci zajedno igraju i ne pitaju vas apsolutno ništa.

Možda te zanima... Istraživanje: Mame bi trebale izlaziti s prijateljicama dvaput tjedno radi boljeg zdravlja! Roditelji

Upravo ovakve je mame prijateljice jako teško pronaći! Jedna je mama na TikToku otišla čak tako daleko da je napravila prikaz koliko je teško pronaći mamu s kojom se slažeš, koja ima dijete iste dobi kao ti, a ni to nije sve…

Mama @annaleegrace15 objavila je video koji govori o tome koliko izazovan može biti proces pronalaska mame prijateljice i podijelila svoju teoriju o tome što čini savršenu mamu prijateljicu. Nacrtala je čak glasoviti dijagram na slikarskom štafelaju svog djeteta da vizualno prikaže o čem govori.

Prije nego što je dobila djecu, nisam imala pojma, kaže, koliko će biti teško naći mamu prijateljicu. Mislila je prije nego je postala mama da će jednostavno odvesti svoju djecu u park, razgovarati s nekim drugim ženama dok djeca trčkaraju uokolo i čarolija će se dogoditi — one će postati mame prijateljice.

Ipak, nikad nije tako jednostavno, zar ne?

Nacrtala je tri kruga, objašnjavajući da postoje tri različite vrste mama prijateljica, a kad nađeš mamu prijateljicu koja je sve to u jednom, našla si mamu prijateljicu - jednoroga.

Prvi krug predstavlja one mame koje te jednostavno "shvate". „To su mame prijateljice s kojima bi se ionako prirodno slagala", kaže ona. "Imate sličan interes, osjećate se jako lako, vjerojatno se družite s njima čak i ako vaša djeca nisu tamo."

@annaleegrace15 And they do exist!! So if you havent found yours yet, keep looking!! ❤️ #momlife #momsoftiktok #babiesoftiktok #toddlersoftiktok #marriedlife #husbandwife #momtok ♬ original sound - Annalee

Njezin drugi krug predstavlja mame prijateljice koje imaju djecu iste dobi kao vaša djeca. "Ja imam jednogodišnjaka, a ti imaš šestogodišnjaka, nećemo moći dogovarati igranje zajedno," objašnjava ona.

“Ako ja imam dvogodišnjaka i ti imaš dvogodišnjaka, idemo zajedno u isti park, hajde, idemo. I već je dovoljno rijetko pronaći mamu prijateljicu s kojom se obično zezaš, koja također ima bebe iste dobi kao ti,” kaže, a onda na red dolazi i posljednji krug. A to je lokacija.

Doista je važno da mama s kojom se poklapaš u svemu živi u tvojoj blizini, zar ne? Nekad je teško dogovoriti se i za druženje u lokalnom parku, a kamoli ako taj netko živi na drugom kraju grada. Praktičnost je ključna!

Annalee kaže da su ovo tri ključna faktora za pronalaženje apsolutno savršene mame prijateljice. “Pronašli ste mamu prijateljicu koju volite s djecom iste dobi kao i vi, koja živi na istom području kao i vi, dobili ste jackpot - mamu jednoroga”, objašnjava ona.

A zašto ih naziva jednorozima?

Pa, one zapravo ne postoje.

Video – koji je sada prikupio gotovo pola milijuna pregleda – privukao je stotine korisnika TikToka koji su se javili svojim mišljenjima i vlastitim iskustvima pokušavajući pronaći mame prijateljice.

“Moja najbolja prijateljica i ja zatrudnjele smo u razmaku od 3 dana. I živimo u ulici jedno od drugog. I naši muževi se slažu. To je san", napisala je jedna mama.

Druga se našalila: “Još uvijek čekam svog jednoroga. Ili iskreno bilo koji od krugova 😂.”

Neke su mame sugerirali da je Annalee trebala dodati još krugova u dijagram. “Zaboravila si četvrti krug — mama prijateljica s mužem koji se slaže s tvojim mužem! To je pravi jednorog!”. No, jedna je mama dodala i drukčiji četvrti krug – budžet.

Ako si među sretnicama koja ima mamu prijateljicu jednoroga, javi joj se, reci joj koliko si zahvalna na njoj…

Možda te zanima... Viralni crtež podsjetnik je zašto su novopečenim mamama prijateljice potrebnije nego ikad Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.