Roditelji 22. veljače 2024.

Mama smatra da je njezina 11-godišnja kći prestara za maženje u krilu - što vi mislite?

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Djeca prebrzo rastu. Dok dani mogu biti dugi, godine mogu proletjeti, i prije nego što to shvatiš, tvoja se malena beba transformirala u vlastitu osobu. To je vrijeme kad svoju djeca trebamo pustiti, a često ni sami ne znamo kada je pravo vrijeme za to.

Jedna mama se bori s time kako se ponašati prema svojoj kćeri kada je riječ o fizičkoj privrženosti. Ona smatra kako je njezina 11-godišnja kći službeno prestara za maženje, a mišljenje o tome je potražila i na Redditovom forumu "Am I The A—hole?" nakon što se kći naljutila zašto što je mama odbila maženje.

“Moja je kći vrlo mala za svoju dob i zbog toga se ponekad s njom postupa kao s mlađim djetetom”, započela je mama. “Ona voli skočiti meni ili mom mužu u krilo i maziti se s nama na kauču.”

Zvuči prilično normalno. Ali mama nije tako sigurna.

Možda te zanima... Bebice moja, da barem mogu usporiti vrijeme, prebrzo rasteš Roditelji

“Razmišljala sam da je možda prestara za takve stvari i možda je povređujem dopuštajući joj da nastavi”, napisala je mama. “Jučer mi je pokušala skočiti u krilo i pomaziti se, a ja sam joj rekla da je prestara za to i da siđe s mene. Jako se uzrujala, sišla s mene, otišla u svoju sobu i zalupila vratima.”

Sada se nosi s posljedicama odbijanja kćerine naklonosti i svog stava da su dani sjedenja njezina djeteta u krilu gotovi.

“Od tada mi nije pokušala ući u krilo i stvari su napete među nama. Ne razgovara sa mnom osim ako mora, a kad sam je sinoć zagrlila za laku noć, nije mi uzvratila zagrljaj", zaključuje. “Osjećam se stvarno krivom jer sam očito povrijedila njezine osjećaje, ali osjećam da je možda prestara da mi sjedi u krilu.”

 | Author: Freepik Foto: Freepik

U komentarima, čitatelji su bili jednoglasni da je mama ovdje u krivu. I ne samo to, već i da je otjerala ljubav koja bi sigurno nestala u često burnim tinejdžerskim godinama.

“Neće te htjeti još dugo maziti. Možda vam je ostala još godina dana. A ti to vrijeme gubiš umjesto da ga cijeniš”, napisala je jedna osoba za koju se čini da definitivno ima tinejdžere. "Voljela bih da se moje dijete željelo maziti do 11. godine".

Drugi čitatelji podijelili su da ne bi trebao postojati rok trajanja na maženju između roditelja i djece.

“Imam sliku na kojoj sjedim u maminom krilu kada sam imala 20 godina. Bila je najbolja mama i moja najbolja prijateljica”, ispričala je jedna osoba.

“Sjednem na pod i stavim glavu u mamino krilo da me može pomilovati po glavi. To je dobar kompromis budući da sam ja preteška da bih sjedila na njezinom koljenu, a njezina je stolica premala da oboje sjedimo na njoj”, dodala je druga komentatorica.

Jedan je komentator primijetio koliko je važno normalizirati dodir pun ljubavi.

“Svijet bi bio puno bolje mjesto kada bi se ljudi više grlili (bez skrivenih motiva).”

Gotovo se čini da fizička ljubav između majki i kćeri može postojati u bilo kojoj dobi - a zašto ne? A ako je sjedenje u krilu previše fizički neugodno, postoje dobri načini da svom djetetu date do znanja da još uvijek možete pronaći druge načine za maženje.

Kao što je jedan odrasli sin rekao u komentarima, “Prevelik sam da sjedim mami u krilu. Pa umjesto toga ona sjedne meni.” Problem riješen.

Možda te zanima... 10 stvari koje bih voljela da sam znala dok su mi djeca bila mala Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.